Ο Μασκ στα σύνορα του Μεξικού: «Δεκτοί οι σκληρά εργαζόμενοι μετανάστες»

Ο Μασκ στα σύνορα του Μεξικού: «Δεκτοί οι σκληρά εργαζόμενοι μετανάστες»

Ο Μασκ πρότεινε ένα «σύστημα νόμιμης μετανάστευσης» που θα καλωσορίζει «τους σκληρά εργαζόμενους και τίμιους» μετανάστες, ενώ θα απαγορεύει την είσοδο σε όσους «παρανομούν»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σύνορα μεταξύ Τέξας και Μεξικού όπου σημειώνεται «έκρηξη» μεταναστευτικών ροών επισκέφθηκε ο Ελον Μασκ αργά την Πέμπτη, προχωρώντας μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση από τον λογαριασμό του στο twitter.

Ο Μασκ πρότεινε ένα «σύστημα νόμιμης μετανάστευσης» που θα καλωσορίζει «τους σκληρά εργαζόμενους και τίμιους» μετανάστες, ενώ θα απαγορεύει την είσοδο σε όσους «παρανομούν».

«Θέλουμε να κάνουμε και τα δύο πράγματα: να εξομαλύνουμε τη νόμιμη μετανάστευση και να σταματήσουμε μια ροή ανθρώπων που οδηγεί σε κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών», δήλωσε ο Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της Sρace X φορούσε μαύρο καουμπόικο καπέλο, μαύρο μπλουζάκι και σκούρα γυαλιά.

Μετέδωσε την επίσκεψη από το πέρασμα Ιγκλ Πας στο X, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παλαιότερα γνωστή ως Twitter, που αγόρασε για 44 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο φθινόπωρο.

Χιλιάδες μετανάστες έχουν περάσει τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ, χωρίς τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, διασχίζοντας τα σύνορα από την Καλιφόρνια και το Τέξας, ενώ πολλοί ακόμη φτάνουν με λεωφορεία και φορτηγά τρένα στις μεθοριακές πόλεις του Μεξικού.

Επειτα από αρκετούς μήνες μείωσης των αριθμών των μεταναστών οι οποίοι εισέρχονταν παράτυπα στις ΗΠΑ, η τρέχουσα μεγάλη αύξηση των εισροών –κυρίως στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας και στις πόλεις Ελ Πάσο και Ιγκλ Πας του Τέξας— αποτελεί νέα πρόκληση για τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και μάλιστα ενόψει προεκλογικής περιόδου.

Ειδικοί εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν τη δυνατότητα να συλλάβουν και να εξετάσουν τις υποθέσεις των μεταναστών στα σύνορα, κάτι που σημαίνει ότι τα αυστηρά μέτρα που ανακοινώθηκαν τον Μάιο ουσιαστικά δεν εφαρμόζονται. Κατά συνέπεια κάποιοι αιτούντες άσυλο που εισέρχονται παράτυπα στις ΗΠΑ αφήνονται ελεύθεροι και δεν απελαύνονται, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT