Μόσχα: Συναυλία για την επέτειο προσάρτησης ουκρανικών περιοχών

Μόσχα: Συναυλία για την επέτειο προσάρτησης ουκρανικών περιοχών

Απόντος του Πούτιν οι φετινές εκδηλώσεις για την πρώτη επέτειο της μονομερούς προσάρτησης

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα, για να γιορτάσουν την πρώτη επέτειο από την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, με φόντο συνθήματα όπως ήταν τα «ένα έθνος, μία οικογένεια, μία Ρωσία» και «το Ντονμπάς είναι η Νέα Ρωσία».

Τον Σεπτέμβριο του 2022, πριν από ακριβώς έναν χρόνο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τα έγγραφα με τα οποία οι ουκρανικές περιοχές του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας προσαρτήθηκαν στη Ρωσία.

Ο Πούτιν υποστηρίζει, από την πλευρά του, ότι τα εδάφη αυτά «επέστρεψαν στην ιστορική πατρίδα τους» και σε αυτό το πλαίσιο η 30ή Σεπτεμβρίου γιορτάζεται πια στη Ρωσία ως «Ημέρα της επανένωσης».

Ωστόσο φέτος, ο Ρώσος πρόεδρος δεν έδωσε το «παρών» στις σχετικές εκδηλώσεις.

Η προσάρτηση αυτών των περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία έχει καταδικαστεί από το Κίεβο και από τη Δύση ως μονομερής και παράνομη.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι η Ρωσία δεν ελέγχει πλήρως αυτές τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές τις οποίες οι δυνάμεις του Κιέβου επιχειρούν να απελευθερώσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT