Ελον Μασκ: Εκανε ανάρτηση υπέρ του AfD, επέκρινε τη Γερμανία για το μεταναστευτικό

Ελον Μασκ: Εκανε ανάρτηση υπέρ του AfD, επέκρινε τη Γερμανία για το μεταναστευτικό

Η παρέμβαση του δισεκατομμυριούχου προκάλεσε την αντίδραση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ παρενέβη σήμερα στη γερμανική πολιτική σκηνή, αναπαράγοντας στην πλατφόρμα Χ την ανάρτηση ενός άλλου λογαριασμού, υποστηρικτική προς την ακροδεξιά παράταξη της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).

Το μεταναστευτικό βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης στη Γερμανία, ενόψει των εκλογών στη Βαυαρία και την Eσση στις 8 Οκτωβρίου αλλά και των ευρωεκλογών που θα ακολουθήσουν το 2024.

Η ανάρτηση την οποία αναπαρήγαγε ο Μασκ προερχόταν από έναν λογαριασμό με την επωνυμία «Radio Genoa» που επέκρινε το γερμανικό κράτος επειδή χρηματοδοτεί φιλανθρωπικές οργανώσεις που διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο και περιλάμβανε βίντεο από αυτές τις αποστολές διάσωσης. «Ας ελπίσουμε ότι το AfD θα κερδίσει τις εκλογές για να σταματήσει αυτήν την ευρωπαϊκή αυτοκτονία», ανέφερε η εν λόγω ανάρτηση.

Ο Μασκ, που σύμφωνα με το περιοδικό Forbes είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, εμπλέκεται ολοένα περισσότερο στην πολιτική το τελευταίο διάστημα. Την Πέμπτη επισκέφθηκε τα σύνορα με το Μεξικό στο Τέξας και συναντήθηκε με ντόπιους πολιτικούς και αστυνομικούς για να αποκτήσει, όπως είπε μια «αφιλτράριστη άποψη» της κατάστασης σχετικά με το μεταναστευτικό στις ΗΠΑ.

Η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Γερμανίας επιβεβαίωσε αυτήν την εβδομάδα ότι στηρίζει οικονομικά τρεις γερμανικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο και συχνά μεταφέρουν μετανάστες στην Ιταλία.

«Οι Γερμανοί το γνωρίζουν αυτό;», διερωτήθηκε ο Μασκ.

«Ναι. Και λέγεται διάσωση ζωών», απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας στην ανάρτησή του.

Το ενδιαφέρον του Μασκ για το μεταναστευτικό ενδεχομένως να σχετίζεται και με τα επιχειρηματικά συμφέροντά του, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla διαθέτει εργοστάσια στη Γερμανία και στο Τέξας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT