Ρώμη «αδειάζει» Βερολίνο για το μεταναστευτικό

Ρώμη «αδειάζει» Βερολίνο για το μεταναστευτικό

«Εμείς θα θέλαμε να καταλάβουμε ποια είναι η γερμανική θέση αλλά όσα λένε δεν είναι σαφή», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε, αναφερόμενος σήμερα στο μεταναστευτικό από το βήμα της ομιλίας που εκφώνησε σε συγκέντρωση του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, ότι ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς «λέει ό,τι θέλει».  

«Εμείς πρέπει να έχουμε ως σημείο αναφοράς την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Στη Γερμανία βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο, αλλά υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Εμείς θα θέλαμε να καταλάβουμε ποια είναι η γερμανική θέση, τα όσα λένε δεν είναι σαφή. Θα τα αξιολογήσουμε, θα δούμε. Τους μετανάστες που θέλουν να πάνε στη Γερμανία, δεν πρέπει να τους στέλνουν στην Ιταλία», υποστήριξε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, ο οποίος είχε προ ημερών πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Βερολίνο όπου είχε συνάντηση με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Αναλένα Μπέρμποκ, με θέμα, τι άλλο, το μεταναστευτικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT