Η Βουλγαρία απαγορεύει άμεσα την είσοδο οχημάτων με ρωσικές πινακίδες

Η Βουλγαρία απαγορεύει άμεσα την είσοδο οχημάτων με ρωσικές πινακίδες

Εντός της Δευτέρας η βουλγαρική κυβέρνηση θα απαγορεύσει την είσοδο αυτοκινήτων με ρωσικούς αριθμούς κυκλοφορίας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός της Δευτέρας η βουλγαρική κυβέρνηση θα απαγορεύσει ολοκληρωτικά την είσοδο στη χώρα οχημάτων με ρωσικούς αριθμούς κυκλοφορίας, όπως αναφέρει η συνοριακή αστυνομία της γειτονικής χώρας.

Ακολουθώντας την τακτική και άλλων χωρών της ανατολικής Ευρώπης, η Βουλγαρία κλείνει άμεσα τα σύνορά της για αυτοκίνητα με ρωσικές πινακίδες, στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Μέχρι το τέλος της ημέρας, η Βουλγαρία σταματήσει την είσοδο ρωσικών αυτοκινήτων στο έδαφος της χώρας», δήλωσε ο Αντον Ζλατάνοφ, διευθυντής της βουλγαρικής συνοριακής αστυνομίας.

«Δουλέψαμε πολύ ενεργά από την Πέμπτη έως χθες. Είμαι βέβαιος ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα αρχίσει να λειτουργεί η απαγόρευση εισόδου ρωσικών αυτοκινήτων στη χώρα μας και στο έδαφος της Βουλγαρίας, και θα ήθελα να προσθέσω ότι για φορτηγά δουλεύει εδώ και αρκετούς μήνες», δήλωσε ο κ. Ζλατάνοφ τη Δευτέρα το πρωί.

Η απαγόρευση επηρεάζει όχι μόνο τα αυτοκίνητα, αλλά και τα αγαθά. Ο κ. Ζλατάνοφ δεν μπορούσε να προσδιορίσει πόσα ρωσικά αυτοκίνητα μπαίνουν στη χώρα μας κάθε μήνα, διευκρίνισε όμως ότι δεν είναι πολλά.

Η απαγόρευση εισήχθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 11 Σεπτεμβρίου. Ισχύει ήδη σε Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Πολωνία, Φινλανδία και από τη Δευτέρα και στη Νορβηγία.

Πηγή: Tribune, Ukrnformi

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT