Ρωσία: Προετοιμασίες για δοκιμή πυρηνοκίνητου πυραύλου

Ρωσία: Προετοιμασίες για δοκιμή πυρηνοκίνητου πυραύλου

Η Ρωσία πραγματοποίησε προηγουμένως 13 δοκιμές μεταξύ 2017 και 2019, οι οποίες ήταν όλες ανεπιτυχείς, σύμφωνα με έκθεση της Πρωτοβουλίας για την Πυρηνική Απειλή

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δορυφορικές εικόνες υποδηλώνουν ότι η Ρωσία προετοιμάζει δοκιμή ενός πυρηνοκίνητου πυραύλου κρουζ – με βεληνεκές χιλιάδων μιλίων.

Οι κινήσεις αεροσκαφών και οχημάτων κοντά σε μια βάση στην απομακρυσμένη περιοχή της ρωσικής Aρκτικής συνάδουν με τις προετοιμασίες που έγιναν για δοκιμές του πυραύλου, γνωστού ως Burevestnik ή SSC-X-9 Skyfall, το 2017 και το 2018, σύμφωνα με ανάλυση των New York Times.

Η Ρωσία πραγματοποίησε προηγουμένως 13 δοκιμές μεταξύ 2017 και 2019, οι οποίες ήταν όλες ανεπιτυχείς, σύμφωνα με έκθεση της Πρωτοβουλίας για την Πυρηνική Απειλή. Ενας πύραυλος που εκτοξεύθηκε το 2019 συνετρίβη και τελικά εξερράγη κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας ανάκτησης, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι κατά τη διάρκεια της πιο επιτυχημένης δοκιμαστικής του πτήσης, που διήρκεσε λίγο περισσότερο από δύο λεπτά, ο πύραυλος πέταξε 22 μίλια πριν συντριβεί στη θάλασσα. Σε μια άλλη δοκιμή, ο πυρηνικός αντιδραστήρας του πυραύλου απέτυχε να ενεργοποιηθεί, με αποτέλεσμα ο πύραυλος να πέσει μόλις λίγα μίλια από το σημείο εκτόξευσης. Για να πετύχει μια δοκιμή, ο πυρηνικός αντιδραστήρας του πυραύλου θα πρέπει να ενεργοποιείται κατά την πτήση, ώστε ο πύραυλος να μπορεί να καλύψει πολύ μεγαλύτερο έδαφος.

Με πληροφορίες από New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT