Ο Τραμπ καταθέτει σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης για αστική απάτη

Ο Τραμπ καταθέτει σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης για αστική απάτη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπου θα δικαστεί για αστική απάτη ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, έφθασε το απόγευμα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αστυνομικές αρχές είχαν τοποθετήσει οδοφράγματα, καθώς διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο, ζητώντας τη φυλάκιση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που παραμένει ο επικρατέστερος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του 2024, αναμένεται να καταθέσει κατά τη διάρκεια της δίκης, όπως γνωστοποίησαν οι δικηγόροι του.

Κατηγορείται από τη γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς ότι διόγκωσε την αξία των περιουσιακών στοιχείων του κατά δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να εξασφαλίσει καλύτερους όρους δανείου και ασφάλισης.

«Ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα νομίζεις ότι μπορεί να έχεις, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», είπε η Τζέιμς στους δημοσιογράφους πριν μπει στην αίθουσα του δικαστηρίου και πρόσθεσε: «Ο νόμος είναι ταυτοχρόνως ισχυρός μα και εύθραυστος».

Ο Τραμπ, σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Truth Social, είπε ότι θα «πολεμήσει για το όνομα και τη φήμη μου ενάντια σε μια διεφθαρμένη και ρατσίστρια γενική εισαγγελέα, τη Λετίθια Τζέιμς, η οποία έκανε εκστρατεία για να “πιάσει τον Τραμπ”».

Την χαρακτήρισε, επίσης, «άδικη, ασυγκίνητη και μοχθηρή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT