Σλοβακία: Ο «φιλορώσος» Φίτσο έλαβε προθεσμία δύο εβδομάδων για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Σλοβακία: Ο «φιλορώσος» Φίτσο έλαβε προθεσμία δύο εβδομάδων για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Ο Φίτσο, ο οποίος έχει επικριθεί ως «φιλορώσος», έλαβε δύο εβδομάδες προθεσμία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μετά τη νίκη του κόμματός του, Smer, το οποίο όμως δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόεδρος της Σλοβακίας έδωσε σήμερα την εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης στον λαϊκιστή Ρόμπερτ Φίτσο, το κόμμα του οποίου ήρθε πρώτο στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο στη χώρα.

Ο Φίτσο, ο οποίος έχει επικριθεί ως «φιλορώσος», έλαβε δύο εβδομάδες προθεσμία προκειμένου να διαπραγματευθεί τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού μετά τη νίκη του κόμματός του, Smer, το οποίο όμως δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

«Συμφωνήσαμε σε μια προθεσμία δύο εβδομάδων την οποία θα έχω στη διάθεσή μου για τον σχηματισμό κυβέρνησης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ίδιος ο Φίτσο μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο Τσαπούτοβα, τονίζοντας ότι δεν θα είναι εύκολη διαδικασία.

Το Κρεμλίνο πάντως ανέφερε, από την πλευρά του, ότι η Μόσχα θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Σλοβακία μετά την εκλογική νίκη του κόμματος του Ρόμπερτ Φίτσο, τον οποίο πολλοί έχουν επικρίνει ως «φιλορώσο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT