Κόντρα με «memes» ανάμεσα σε Κίεβο και Μασκ

Κόντρα με «memes» ανάμεσα σε Κίεβο και Μασκ

Πρόσφατα ο ιδιοκτήτης της Tesla ισχυρίστηκε ότι εμπόδισε ουκρανική επίθεση κατά ρωσικής ναυτικής βάσης

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση του Ελον Μασκ με την Ουκρανία μετά τον χλευασμό του δισεκατομμυριούχου στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι με αφορμή τις νέες εκκλήσεις του Ουκρανού προέδρου για δυτική βοήθεια προς τη χώρα. 

«Οταν έχουν περάσει 5 λεπτά και δεν έχεις ζητήσει βοήθεια ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων», έγραφε το μήνυμα του Μασκ ο oποίος ανέβασε φωτογραφία κολάζ με τον Ζελένσκι. 

Σε απάντηση το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, στην επίσημη σελίδα του στο X, κατηγόρησε τον Μασκ ότι διαδίδει ρωσική προπαγάνδα, γράφοντας: «Οταν έχουν περάσει 5 λεπτά και δεν έχεις διαδώσει ρωσική προπαγάνδα».

Κόντρα με «memes» ανάμεσα σε Κίεβο και Μασκ-1

Παράλληλα, ο σύμβουλος του πρόεδρου Μιχάιλο Ποντόλιακ ανέφερε σε ανάρτησή του στο X ότι η σιωπή ή η ειρωνεία για την Ουκρανία «παίζει» στα χέρια της ρωσικής προπαγάνδας.

«Δυστυχώς, ορισμένες σημαντικές προσωπικότητες που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο του πολέμου, δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσουν τι είναι οι καθημερινοί βομβαρδισμοί και οι κραυγές των παιδιών που χάνουν τους γονείς τους», ανέφερε. 

Oπως αναφέρθηκε αυτό ήταν ένα ακόμα επεισόδιο στην άτυπη κόντρα μεταξύ Κιέβου και Μασκ. Πρόσφατα ο ιδιοκτήτης της Tesla ισχυρίστηκε ότι εμπόδισε ουκρανική επίθεση κατά ρωσικής ναυτικής βάσης. Αυτό έγινε όταν απέρριψε το αίτημα του Κιέβου για την ενεργοποίηση μέσω του δικτύου Starlink της πρόσβασης στο Internet στη Μαύρη Θάλασσα, στην περιοχή της προσαρτημένης από τη Μόσχα ουκρανικής Κριμαίας.

Η υπηρεσία Internet μέσω του Starlink, που εκμεταλλεύεται η εταιρεία SpaceX, ιδιοκτησίας Μασκ, αναπτύχθηκε στην Ουκρανία λίγο μετά τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Μασκ προκάλεσε την οργή των Ουκρανών τον Οκτώβριο του 2022, όταν με ανάρτησή του στο Twitter πρότεινε μια ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας που περιελάμβανε την επίσημη προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, καθώς και τη διεξαγωγή εκλογών, υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, στις τέσσερις περιφέρειες – την προσάρτηση των οποίων είχε ανακοινώσει ο Πούτιν.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT