Ε.Ε.: Χρηματοδότηση που ήταν για την Ουγγαρία θα δοθεί στην Ουκρανία

Ε.Ε.: Χρηματοδότηση που ήταν για την Ουγγαρία θα δοθεί στην Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να ξεπαγώσει κονδύλια που αρχικά προορίζονταν για την Ουγγαρία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να ξεπαγώσει κονδύλια που αρχικά προορίζονταν για την Ουγγαρία και να τα προσφέρει ως βοήθεια στην Ουκρανία, σύμφωνα με αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας Financial Times σήμερα, Τρίτη.

Πρόκειται για 13 δισ. ευρώ που η Κομισιόν έχει παγώσει εξαιτίας κάποιων αντιδημοκρατικών πολιτικών του κυβερνώντος την Ουγγαρία κόμματος Φίντες, του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν.

Πλέον οι Βρυξέλλες φαίνεται να σχεδιάζουν την παροχή κάποιων από τα κεφάλαια αυτά στο Κίεβο έως το τέλος Νοεμβρίου, αναφέρουν οι Financial Times, που επικαλούνται τρεις διαφορετικές πηγές για την είδηση αυτή.

Δεν αποκλείεται η απειλή εκταμίευσης του μεγάλου αυτού ποσού να χρησιμοποιηθεί και ως μέσον πίεσης στη Βουδαπέστη για τη στήριξη στην πράξη της Ουκρανίας, δεδομένου ότι ο κ. Ορμπαν συχνά συλλαμβάνεται να… αλληθωρίζει προς το Κρεμλίνο.

Ενδεχομένως να εκληφθεί και ως μέσο πίεσης και προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχες τάσεις, όπως τη Σλοβακία, όπου πρώτευσε στις εκλογές του περασμένου Σαββάτου κόμμα που φέρεται να έχει καλές σχέσεις με Μόσχα, αλλά και την Πολωνία, όπου επίκεινται εθνικές εκλογές στις 15 Οκτωβρίου.

Πηγή: Reuters, Financial Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT