Ανακοίνωση της υποψηφιότητας Πούτιν στις ρωσικές εκλογές του 2024 «βλέπει» η Kommersant

Ανακοίνωση της υποψηφιότητας Πούτιν στις ρωσικές εκλογές του 2024 «βλέπει» η Kommersant

Ο Πούτιν, στον οποίο παρέδωσε την προεδρία ο Μπορίς Γέλτσιν την τελευταία ημέρα του 1999, έχει ήδη υπηρετήσει ως πρόεδρος περισσότερο από κάθε άλλο Ρώσο ηγέτη μετά τον Ιωσήφ Στάλιν

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενδεχομένως θα αναφερθεί στη συμμετοχή του στις προεδρικές εκλογές του 2024 τον επόμενο μήνα, αναφέρει σήμερα Τρίτη η εφημερίδα Kommersant.

Η υποψηφιότητα ανοίγει τον δρόμο για παραμονή του Ρώσου ηγέτη στην εξουσία τουλάχιστον μέχρι το 2030.

Στο πλαίσιο διάσκεψης τον Νοέμβριο, αξιωματούχοι αναμένουν ότι ο Πούτιν θα ανακοινώσει ότι πρόκειται να λάβει μέρος στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, αναφέρει η Kommersant, επικαλούμενη πηγές στην προεδρία.

Ο μακροβιότερος στην εξουσία μετά τον Στάλιν

Ανακοίνωση της υποψηφιότητας Πούτιν στις ρωσικές εκλογές του 2024 «βλέπει» η Kommersant-1

Η εφημερίδα, από τις πλέον αξιόπιστες της Ρωσίας, διευκρινίζει πάντως ότι υπάρχουν και άλλα σενάρια για το τι θα μπορούσε να κάνει ο Πούτιν στη διάσκεψη, καθώς και πως η τελική απόφαση ανήκει στον ίδιο. Το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ο Πούτιν, στον οποίο παρέδωσε την προεδρία ο Μπορίς Γέλτσιν την τελευταία ημέρα του 1999, έχει ήδη υπηρετήσει ως πρόεδρος περισσότερο από κάθε άλλο Ρώσο ηγέτη μετά τον Ιωσήφ Στάλιν, ξεπερνώντας ακόμη και τη 18ετή θητεία του Λεονίντ Μπρέζνιεφ.

Τα σενάρια σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του Βλ. Πούτιν έρχονται, ενώ η σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχίζεται και με το Κρεμλίνο να κάνει λόγο για κόπωση της Δύσης, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες απαντούν πως η Μόσχα «σφάλλει».

ΗΠΑ: «Δεν θα αντέξει περισσότερο από εμάς»

Ανακοίνωση της υποψηφιότητας Πούτιν στις ρωσικές εκλογές του 2024 «βλέπει» η Kommersant-2

Ο Ρώσος πρόεδρος «σφάλλει αν νομίζει ότι θα αντέξει περισσότερο από εμάς», δήλωσε χθες, Δευτέρα, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, όταν ρωτήθηκε για τη στήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η «κόπωση» της υποστήριξης στην Ουκρανία θα μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου στους Δυτικούς, την επομένη προσωρινής συμφωνίας για τον προϋπολογισμό στο αμερικανικό Κογκρέσο που αφήνει στην άκρη τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT