«Θέμα χρόνου» η ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε., είπε ο Ζελένσκι μετά την «ιστορική» συνάντηση

«Θέμα χρόνου» η ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε., είπε ο Ζελένσκι μετά την «ιστορική» συνάντηση

«Ο βασικός μας στόχος είναι να καταλήξουμε φέτος σε απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Ζελένσκι

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κίεβο έχει ενημερωθεί ότι είναι «απολύτως πιθανό» να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες στην Ευρωπαϊκή Ενωση φέτος, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έπειτα από την αιφνιδιαστική συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στην ουκρανική πρωτεύουσα, η οποία χαρακτηρίστηκε «ιστορική».

«Ο βασικός μας στόχος είναι να καταλήξουμε φέτος σε απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Ζελένσκι στη νυχτερινή του ομιλία.

«Και σήμερα άκουσα για άλλη μία φορά στις συναντήσεις και τις διαπραγματεύσεις ότι αυτό είναι απολύτως εφικτό», πρόσθεσε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι είναι «μόνο θέμα χρόνου» η ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε. και ότι θα «εκπληρώσει οπωσδήποτε» το μέρος του προαπαιτούμενου έργου της.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η Ουκρανία «πρωτοστατεί στην προστασία των ίδιων των θεμελίων στα οποία στηρίζεται η ευρωπαϊκή ενότητα», που, όπως τόνισε, «εκτιμά την ανθρώπινη ελευθερία και την ισότητα των εθνών, εκτιμά το διεθνές δίκαιο».

Τι συζητήθηκε στο Κίεβο

Στις συνομιλίες συζητήθηκαν επίσης ζητήματα όπως «η προσπάθεια της Ρωσίας να παρακάμψει τις διεθνείς κυρώσεις», η ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα και η λειτουργία των ουκρανικών λιμανιών, καθώς και η ενίσχυση της ουκρανικής αεροπορικής άμυνας.

Η Ιταλία δεσμεύτηκε για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού στην Οδησσό, ο οποίος καταστράφηκε από ρωσική πυραυλική επίθεση τον Ιούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT