Ρωσία: Ασκήσεις αντιμετώπισης πυρηνικού πλήγματος σε όλη τη χώρα

Ρωσία: Ασκήσεις αντιμετώπισης πυρηνικού πλήγματος σε όλη τη χώρα

Εκκλήσεις στον Πούτιν να εκτοξεύσει απειλές ατομικής βόμβας κατά των Ουκρανών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα, Τρίτη, πανεθνικές ασκήσεις για την απομάκρυνση αμάχων κατά τη διάρκεια μιας πυρηνικής σύγκρουσης, την ώρα που ο επικεφαλής ενός κέντρου πυρηνικής έρευνας που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο προέτρεψε τη Μόσχα να δοκιμάσει μια πυρηνική βόμβα για να εκφοβίσει τη Δύση.

Οι ασκήσεις πολιτικής άμυνας, που σύμφωνα με τους Τάιμς του Λονδίνου θα διεξαχθούν σήμερα, Τρίτη, βασίζονται σε ένα υποθετικό σενάριο στο οποίο οι διασώστες επιφορτίζονται με την απομάκρυνση μεγάλου αριθμού ανθρώπων από «ζώνες ραδιενέργειας», σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν και δημοσιεύθηκαν από το Baza, ένα ρωσικό μέσο ενημέρωσης με συνδέσμους στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Στο σενάριο αναφέρεται επίσης πανεθνική επιστράτευση, επίταξη κάθε διαθέσιμου μέσου και θέσπιση στρατιωτικού νόμου.

Αν και η Ρωσία πραγματοποιεί ασκήσεις πολιτικής άμυνας κάθε χρόνο, αυτή είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται ασκήσεις ταυτόχρονα σε ολόκληρη τη χώρα. Θα είναι επίσης μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά. Δεν είναι πάντως σαφές πόσοι πολίτες θα συμμετάσχουν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καλείται να κάνει μια επίδειξη δύναμης με σκοπό να «τρομάξει τους Δυτικούς», σύμφωνα με όσα λέει ο διευθυντής ρωσικού κέντρου πυρηνικής ερεύνης που ζητά πυρηνική δοκιμή στον Αρκτικό Κύκλο.

Επιπλέον η Μαργαρίτα Σιμονιάν, επικεφαλής του RT, του χρηματοδοτούμενου από το Κρεμλίνο καναλιού που εκπέμπει σε ξένες γλώσσες, κάλεσε τη Μόσχα να εκδώσει «πυρηνικό τελεσίγραφο» στο Κίεβο και στη Δύση, μετά τη συντριβή ενός θεωρούμενου ως ουκρανικού drone κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα της στη νότια Ρωσία.

H διευθύντρια πυρηνικής πολιτικής του ΝΑΤΟ Τζέσικα Κοξ προειδοποίησε προ ημερών ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος ο Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να προσπαθήσει να αποτρέψει την ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πηγή: The Times, The Telegraph

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT