Χαμενεΐ: «Ποντάρουν σε άλογο που χάνει όσοι περιμένουν εξομάλυνση με το Ισραήλ»

Χαμενεΐ: «Ποντάρουν σε άλογο που χάνει όσοι περιμένουν εξομάλυνση με το Ισραήλ»

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ανακοίνωσε ότι οι χώρες που επιδιώκουν να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με το Ισραήλ «ποντάρουν σε άλογο που χάνει»

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ανακοίνωσε ότι οι χώρες που επιδιώκουν να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με το Ισραήλ «ποντάρουν σε άλογο που χάνει», ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη.

«Η σίγουρη θέση της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι ότι οι χώρες που βάζουν στοίχημα υπέρ της εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ θα χάσουν. Ποντάρουν σε χαμένο άλογο», είπε ο Χαμενεΐ.

Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ

Συμφωνία-πλαίσιο με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ για τη σφυρηλάτηση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ στις αρχές του επόμενου έτους, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών τον περασμένο μήνα.

Η ομαλοποίηση στις σχέσεις Ισραήλ – Σαουδικής Αραβίας θα φέρει επίσημα σε επαφή δύο σημαντικούς εταίρους των ΗΠΑ, σηματοδοτώντας «άνθηση» της εξωτερικής πολιτικής για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επιδιώκει επανεκλογή του στα τέλη του 2024.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT