Τουρκία: Συλλήψεις δεκάδων Κούρδων μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην Αγκυρα

Τουρκία: Συλλήψεις δεκάδων Κούρδων μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην Αγκυρα

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν αφότου το PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία συνέλαβε ακόμα 55 άτομα που θεωρούνται ύποπτα για διασυνδέσεις με το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών της Aγκυρας.

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν αφότου το PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση της Κυριακής στην Αγκυρα, την πρώτη στην τουρκική πρωτεύουσα από το 2016.

Xθες άλλωστε, η Τουρκία πραγματοποίησε σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση «20 στόχοι καταστράφηκαν και πολλοί μαχητές του PKK εξουδετερώθηκαν».

Σε ομιλία του με αφορμή την επαναλειτουργία του Κοινοβουλίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε την επίθεση ως «τα τελευταία φτερά της τρομοκρατίας» και πρόσθεσε: «Αυτοί που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών δεν έχουν πετύχει τους στόχους τους και δεν θα τους πετύχουν ποτέ».

Η επίθεση στην Αγκυρα

Το περιστατικό έγινε την Κυριακή το πρωί, όταν ένας από τους δράστες βγήκε από όχημα και πέταξε εκρηκτικό στο κτίριο του υπουργείου για να αποσπάσει την προσοχή της ασφάλειας.

Στη συνέχεια, ο δεύτερος επιτιθέμενος άνοιξε πυρ εναντίον των φρουρών στην πύλη του υπουργείου, πριν πυροδοτήσει βόμβα αυτοκτονίας.

Το πρώτο άτομο, εν τω μεταξύ, έτρεξε μέσα στον περίβολο και δέχτηκε πυρά από την αστυνομία.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Ενας δέχτηκε πυρά στο στήθος και άλλος υπέστη τραύματα στα πόδια και στο μάτι.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικάγια, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα τραύματα δεν είναι απειλητικά για τη ζωή των δύο αστυνομικών.

Σύμφωνα με ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, οι δράστες κατέλαβαν το όχημα που χρησιμοποίησαν στην επίθεση το Σάββατο στο Καϊσέρι, πόλη περίπου 260 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αγκυρας, αφού προηγουμένως πυροβόλησαν τον οδηγό του, 24χρονο κτηνίατρο.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT