«Μετεξεταστέοι» στην ευρωβουλή ο πρώην Ολλανδός ΥΠΕΞ και ο επίτροπος Σέφκοβιτς

«Μετεξεταστέοι» στην ευρωβουλή ο πρώην Ολλανδός ΥΠΕΞ και ο επίτροπος Σέφκοβιτς

Οι ευρωβουλευτές δεν δίνουν το πράσινο φως για τους νέους επικεφαλής της πράσινης πολιτικής

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αρνήθηκε να δεχθεί οι δύο υποψήφιοι, Βόπκε Χούκστρα και Μάρος Σέφκοβιτς, να ηγηθούν της κλιματικής ατζέντας της Ευρώπης, ζητώντας τους πρώτα να παράσχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα προωθήσουν τις πράσινες πολιτικές, δήλωσαν τρεις αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Reuters.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Βόπκε Χούκστρα, υποψήφιος για τη θέση του επόμενου επικεφαλής της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την κλιματική αλλαγή και ο Μάρος Σέφκοβιτς –ο Ευρωπαίος επίτροπος που προτείνεται να αναλάβει τον συντονισμό όλων των πράσινων πολιτικών– δεν κατάφεραν να λάβουν την έγκριση της επιτροπής έπειτα από ώρες ακροάσεων κατά τις οποίες παρουσίασαν τα σχέδιά τους για τους ρόλους αυτούς, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Οι βουλευτές αναμένεται να ζητήσουν και από τους δύο υποψηφίους να απαντήσουν σε περισσότερες ερωτήσεις πριν επανεξετάσουν εάν θα τους δώσουν την Τετάρτη το πράσινο φως, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT