Επιπλέον «κούρεμα» φοιτητικού χρέους θα ανακοινώσει ο Μπάιντεν

Επιπλέον «κούρεμα» φοιτητικού χρέους θα ανακοινώσει ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει την Τετάρτη επιπλέον ελάφρυνση του φοιτητικού χρέους για 125.000 δανειολήπτες

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει την Τετάρτη επιπλέον ελάφρυνση, ύψους 9 δισ. δολ., φοιτητικού χρέους για 125.000 δανειολήπτες, όπως γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μπλόκαρε το σχέδιό του να διαγράψει χρέη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ανακοίνωση του προέδρου στον Λευκό Οίκο θα ανεβάσει τη συνολική εγκεκριμένη διαγραφή χρέους από την κυβέρνηση Μπάιντεν στα 127 δισ. δολ. για σχεδόν 3,6 εκατομμύρια Αμερικανούς, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Λευκού Οίκου, τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν:

– 5,2 δισ. δολ. πρόσθετη ελάφρυνση χρέους για 53.000 δανειολήπτες στο πλαίσιο της διαγραφής δανείων δημόσιας υπηρεσίας.

– Σχεδόν 2,8 δισ. δολ. νέα ελάφρυνση χρέους για σχεδόν 51.000 δανειολήπτες μέσω διορθώσεων για την «αποπληρωμή με βάση το εισόδημα», οι οποίοι σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο είναι δανειολήπτες που έκαναν 20 ή περισσότερα χρόνια πληρωμών «αλλά ποτέ δεν έλαβαν την ανακούφιση που δικαιούνταν».

– Και 1,2 δισ. δολ. για σχεδόν 22.000 δανειολήπτες που έχουν αναπηρία και έχουν εντοπιστεί και εγκριθεί για απαλλαγή μέσω αντιστοίχισης δεδομένων με τη Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT