Ινδία: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 82 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Ινδία: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 82 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Επλήγησαν περιοχές κοντά στα σύνορα με την Κίνα

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο κρατίδιο Σικίμ της Ινδίας και άλλοι 82, μεταξύ των οποίων και 23 στρατιώτες, αγνοούνται μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν την υπερχείλιση της λίμνης Λόνακ.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας (IMD), από την Τρίτη μέχρι το πρωί της Τετάρτης έπεσαν 40,9 χιλιοστά βροχής, όγκος πενταπλάσιος του συνηθισμένου που είναι τα 8,6 χιλιοστά για αυτήν την εποχή του έτους.

«Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 10 πτώματα, σε διάφορα σημεία. Τουλάχιστον 82 άνθρωποι αγνοούνται και άλλοι 22 τραυματίστηκαν, κάποιοι από αυτούς σοβαρά», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Η ξαφνική νεροποντή πάνω από τη λίμνη Λόνακ οδήγησε στην πλημμύρα μιας κοιλάδας κοντά στα σύνορα με την Κίνα, σε μια ορεινή περιοχή των Ιμαλαΐων.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για κατολισθήσεις και προβλήματα στις μεταφορές καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν το επόμενο διήμερο σε κάποιες περιοχές του Σικίμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT