Εκτός… Λευκού Οίκου ο Κομάντερ – Δάγκωσε ξανά μέλος του προσωπικού

Εκτός… Λευκού Οίκου ο Κομάντερ – Δάγκωσε ξανά μέλος του προσωπικού

Ο γερμανικός ποιμενικός είχε δαγκώσει τουλάχιστον 11 φορές τους ανθρώπους του Λευκού Οίκου

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσκύλος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Κομάντερ, απομακρύνθηκε από το συγκρότημα του Λευκού Οίκου έπειτα από μια σειρά επιθέσεων κατά του προσωπικού.

Ο Κομάντερ, ένας γερμανικός ποιμενικός, φέρεται να δάγκωσε έναν υπάλληλο της Μυστικής Υπηρεσίας στις 25 Σεπτεμβρίου, στο 11ο γνωστό περιστατικό, ανέφερε η Washington Post επικαλούμενη εκπρόσωπο της Μυστικής Υπηρεσίας.

Ο Κομάντερ έφτασε ως κουτάβι στον Λευκό Οίκο τον Δεκέμβριο του 2021, δώρο γενεθλίων από τον αδελφό του προέδρου, Τζέιμς. Τους επόμενους μήνες, όμως, η συμπεριφορά του Κομάντερ απασχόλησε την ηγεσία της Μυστικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα την επικεφαλής της, Κίμπερλι Τσιτλ. 

Ο Κομάντερ φέρεται να δάγκωσε πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας δέκα φορές σε περίοδο τεσσάρων μηνών, μεταξύ Οκτωβρίου 2022 και Ιανουαρίου 2023. Ενα περιστατικό οδήγησε στη διακομιδή πράκτορα της υπηρεσίας σε νοσοκομείο.

«Ο Κομάντερ δεν βρίσκεται επί του παρόντος στον χώρο του Λευκού Οίκου» ανέφερε η εκπρόσωπος της πρώτης κυρίας Τζιλ Μπάιντεν, Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ, σε δήλωσή της αργά την Τετάρτη.

«Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία νοιάζονται βαθιά για την ασφάλεια όσων εργάζονται στον Λευκό Οίκο και όσων τους προστατεύουν καθημερινά. Παραμένουν ευγνώμονες για την υπομονή και την υποστήριξη της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ», πρόσθεσε η Αλεξάντερ.

Το ζεύγος Μπάιντεν έφερε μαζί του δύο γερμανικούς ποιμενικούς όταν μετακόμισε στον Λευκό Οίκο, το 2021. Οι σκύλοι αυτοί ήταν ο Τσαμπ, που πέθανε την ίδια χρονιά σε ηλικία 13 ετών, και ο Μέιτζορ, ένας πιο νεαρός σκύλος, υιοθετημένος από καταφύγιο αδέσποτων. Υστερα από δύο περιστατικά δαγκώματος, ειδικοί πρότειναν τη μεταστέγαση του Μέιτζορ σε σπίτι οικογενειακών φίλων των Μπάιντεν, για λόγους ασφαλείας.

Οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας δεν είναι υπεύθυνοι για τα κατοικίδια ζώα του προέδρου, ωστόσο συχνά βρίσκονται κοντά στα σκυλιά, καθώς πραγματοποιούν περιπολίες στους χώρους του Λευκού Οίκου ή στο πλαίσιο των καθηκόντων φύλαξης του προέδρου και της οικογένειάς του.

Πηγή: Reuters, ΝΥΤ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT