Ipsos: Στο 14% ο γιος του Ρ. Κένεντι αν αναμετρηθεί με τους Τραμπ – Μπάιντεν

Ipsos: Στο 14% ο γιος του Ρ. Κένεντι αν αναμετρηθεί με τους Τραμπ – Μπάιντεν

Ο Κένεντι αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οαντιεμβολιαστής Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, μέλος μιας από τις πιο ιστορικές αμερικανικές πολιτικές οικογένειες, θα μπορούσε να αποσπάσει την υποστήριξη περίπου ενός στους επτά ψηφοφόρους, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Ο Κένεντι, γιος και συνονόματος του δολοφονηθέντος αμερικανού γερουσιαστή, φαίνεται να παίρνει ψήφους τόσο από τον πρόεδρο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν όσο και από τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2024.

Ο Κένεντι αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος.

Οι Δημοκρατικοί έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι οποιαδήποτε υποψηφιότητα τρίτου κόμματος θα μπορούσε να αποσπάσει ψήφους από τον Μπάιντεν, ο οποίος αντιμετωπίζει ανησυχίες σχετικά με την οικονομία και την ηλικία του σε μια αναμέτρηση με τον Τραμπ.

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικανοί συμπαθούν τον Κένεντι περισσότερο από ό,τι οι Δημοκρατικοί με μεγάλη διαφορά, σύμφωνα με το FiveThirtyEight, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να επηρεασθεί και η εκστρατεία του Τραμπ. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Μπάιντεν και ο Τραμπ έχουν την υποστήριξη του 35% των ερωτηθέντων, το 11% δήλωσε ότι θα ψήφιζε κάποιον άλλο υποψήφιο, το 9% ότι δεν θα ψήφιζε και το 9% δεν είχε αποφασίσει.

Σε μια υποθετική τριπλή αναμέτρηση, ο Κένεντι αποσπά το 14%, ο Μπάιντεν 31% και ο Τραμπ 33%. Περίπου το 9% δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε και το 13% δήλωσε ότι δεν ήξερε ποιον θα ψήφιζε.

Ο δικηγόρος ειδικευμένος σε περιβαλλοντικά ζητήματα, διασπείρει θεωρίες συνωμοσίας, ιδίως για τα εμβόλια, για δυο δεκαετίες και μετατράπηκε σε μορφή του αντιεμβολιαστικού κινήματος εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. 

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT