Ντε Σάντις: «Λειψός» πρόεδρος ο Τραμπ αν επανεκλεγεί

Ντε Σάντις: «Λειψός» πρόεδρος ο Τραμπ αν επανεκλεγεί

Ο Ντε Σάντις υπολείπεται του Τραμπ κατά περίπου 40 μονάδες σε εθνικό επίπεδο στον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα και αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ρον Ντε Σάντις έβαλε κατά του πρώην προέδρου κάνοντας λόγο για «λειψή θητεία» στην περίπτωση που επανεκλεγεί. 

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Squawk Box» του CNBC, ο Ντε Σαντις υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος θα είναι «lame duck» αν εκλεγεί για δεύτερη θητεία. (σ.σ. lame duck αποκαλείται συνήθως ο πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν ελέγχει το Κογκρέσο).

«Υπάρχουν πολλοί περιορισμοί γι′ αυτόν», δήλωσε την Παρασκευή ο Ντε Σάντις, αναφερόμενος στον Τραμπ. «Θα ήταν μια κουτσή πάπια από την πρώτη μέρα. Νομίζω ότι θα είχε μεγάλα προβλήματα με το προσωπικό», πρόσθεσε. 

Ο Ντε Σάντις υπολείπεται σήμερα του Τραμπ κατά περίπου 40 μονάδες σε εθνικό επίπεδο στον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών.

Παρόλα αυτά, το μοναδικό δυνατό «χαρτί» του ΝτεΣάντις παραμένει το πλούσιο ιστορικό των νομοθετικών επιτευγμάτων του που προωθούν τις συντηρητικές αξίες, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις λιγοστές νίκες της κυβέρνησης Τραμπ (2016 – 2020) σε αυτόν τον τομέα.

Ειδικότερα, ο ΝτεΣάντις έχει θεσπίσει μεταξύ άλλων στο παρελθόν νόμους που διευκολύνουν την οπλοκατοχή, τον περιορισμό της σχολικής εκπαίδευσης πάνω σε ζητήματα σεξουαλικής ταυτότητας και ταυτότητας φύλου και την αυστηροποίηση του πλαισίου για τις αμβλώσεις.

Με πληροφορίες από BBC, CNBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT