Τζόζεφ Βότελ: Κοσμογονική εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα για τις ΗΠΑ και την περιοχή

Τζόζεφ Βότελ: Κοσμογονική εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα για τις ΗΠΑ και την περιοχή

Η σύγκρουση αυτή θα έχει σημαντικές στρατιωτικές και στρατηγικές επιπτώσεις όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για τις Ηνωμένες Πολιτείες

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς στο Ισραήλ αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή δεδομένου ότι έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της γιορτής του Γιομ Κιπούρ με ομηρίες αμάχων και εισβολή σε ισραηλινό έδαφος.

Η σύγκρουση αυτή θα έχει σημαντικές στρατιωτικές και στρατηγικές επιπτώσεις όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναγκαστούν να αντιδράσουν σε στρατιωτικό, διπλωματικό και πληροφοριακό επίπεδο. Η αντίδραση δεν είναι ακόμη σαφής, αλλά πιθανότατα θα περιλαμβάνει ανταλλαγή πληροφοριών, αποστολή εξοπλισμού και προσπάθειες ανάσχεσης της επιρροής του Ιράν στην περιοχή.

Οι στρατιωτικοί διοικητές των ΗΠΑ θα πρέπει να επανεξετάσουν που διατίθενται οι πόροι προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν συντομότερα, μια σταθεροποίηση της κατάστασης. 

Αυτή η εξέλιξη δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή. Η μακρά και δύσκολη μάχη σε εξέλιξη στην Ουκρανία και η στρατηγική επιταγή για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους να αντιμετωπίσουν την επεκτεινόμενη επιρροή της Κίνας, δεν δίνουν καμία πολυτέλεια για εφησυχασμό.

Είναι επίσης μια σαφής υπενθύμιση ότι οι βαθιές και υποβόσκουσες εντάσεις που διατρέχουν τη Μέση Ανατολή θα λειτουργούν πάντοτε ως σειρήνες που θα μας τραβούν πίσω σε αυτή την ταραγμένη αλλά εξαιρετικά σημαντική περιοχή όπου έχουμε βασικά συμφέροντα εθνικής ασφάλειας.

*Ο Τζόζεφ Βότελ είναι εταίροςσε θέματα εθνικής ασφάλειας στο MEI. Αποστρατεύτηκε ως στρατηγός τεσσάρων αστέρων, έχοντας υπηρετήσει μεταξύ άλλων ως διοικητής της CENTCOM από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2019. 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτα στην ιστοσελίδα του Middle East Institute

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT