Κινεζικό ΥΠΕΞ για Ισραήλ: «Ο σωστός δρόμος είναι η λύση δύο κρατών»

Κινεζικό ΥΠΕΞ για Ισραήλ: «Ο σωστός δρόμος είναι η λύση δύο κρατών»

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναλάβει δράση για την αποκλιμάκωση της έντασης

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώτας σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι η Κίνα αντιτίθεται στη βία και στις επιθέσεις.

«Ο σωστός δρόμος μπροστά είναι η λύση δύο κρατών», ανέφερε ο Γουάνγκ Γουενμπίν, προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναλάβει δράση για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο πρέσβης της Κίνας, Τζανγκ Τζουν, καταδίκασε «όλες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων», επιμένοντας στην ανάγκη επανόδου σε ειρηνευτική διαδικασία ώστε να καταλήξουν τα μέρη στη λύση δύο κρατών.

Ο πόλεμος στο Ισραήλ συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να μετρούν ήδη εκατοντάδες απώλειες, τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT