Ρ. Κένεντι Τζούνιορ: Φεύγει από το Δημοκρατικό Κόμμα και «κατεβαίνει» ως ανεξάρτητος

Ρ. Κένεντι Τζούνιορ: Φεύγει από το Δημοκρατικό Κόμμα και «κατεβαίνει» ως ανεξάρτητος

Ο Κένεντι Τζούνιορ θα μπορούσε να αποσπάσει την υποστήριξη περίπου ενός στους επτά ψηφοφόρους, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οαντιεμβολιαστής Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, επιλέγοντας να κατέλθει ως ανεξάρτητος.

Αν και ο Κένεντι εδώ και καιρό αυτοπροσδιορίζεται ως Δημοκρατικός και συχνά επικαλείται τον εκλιπόντα πατέρα του, τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, και τον θείο του πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με ακροδεξιές προσωπικότητες.

Εμφανίστηκε σε ένα κανάλι που διευθύνει ο συνωμoσιολόγος Αλεξ Τζόουνς και ήταν επικεφαλής μιας στάσης στην περιοδεία ReAwaken America Tour, το χριστιανικό εθνικιστικό road show που οργάνωσε ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, Μαικλ Φλιν.

Mέλος μιας από τις πιο διάσημες οικογένειες Δημοκρατικών της Αμερικής, ο 69χρονος Κένεντι διεκδικούσε το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικανοί συμπαθούν τον Κένεντι περισσότερο από ό,τι οι Δημοκρατικοί με μεγάλη διαφορά, σύμφωνα με το FiveThirtyEight, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να πάρει περισσότερους ψηφοφόρους από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.  

Επιπρόσθετα, ο Κένεντι Τζούνιορ θα μπορούσε να αποσπάσει την υποστήριξη περίπου ενός στους επτά ψηφοφόρους, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Σε μια υποθετική τριπλή αναμέτρηση, ο Κένεντι αποσπά το 14%, ο Μπάιντεν το 31% και ο Τραμπ το 33%. Περίπου το 9% δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε και το 13% δήλωσε ότι δεν ήξερε ποιον θα ψήφιζε.

Με πληροφορίες από AP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT