Ο Νετανιάχου ανέβασε βίντεο από τις επιδρομές – «Θα νικήσουμε»

Ο Νετανιάχου ανέβασε βίντεο από τις επιδρομές – «Θα νικήσουμε»

«Ξεκινήσαμε, το Ισραήλ θα νικήσει», έγραψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «γάντι» στον πόλεμο προπαγάνδας της Χαμάς σηκώνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου αναρτώντας βίντεο με βομβαρδισμούς εναντίον στόχων. Στη λεζάντα του βίντεο γράφει «Ξεκινήσαμε, το Ισραήλ θα νικήσει».

Η ανάρτηση έρχεται καθώς τα τελευταία 24ωρα η Χαμάς ανεβάζει ανά τακτά διαστήματα βίντεο από επιτυχημένες επιχειρήσεις της εναντίον του Ισραήλ στο πλαίσιο του ψυχολογικού πολέμου. 

Στο μεταξύ, δημοσίευμα του Axios αναφέρει ότι ο Νετανιάχου σε επικοινωνία που είχε χθες με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν του είπε ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση στη Γάζα. Συγκεκριμένα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σύμφωνα με τρεις ισραηλινές και αμερικανικές πηγές είπε χαρακτηριστικά στον Μπάιντεν ότι «πρέπει να μπούμε μέσα».

Υπολογίζεται ότι το Ισραήλ έχει κινητοποιήσει περίπου 100.000 στρατιώτες γύρω από τη Γάζα ενώ συνολικά η επιστράτευση έχει φτάσει τις 300.000 στρατιώτες. Νωρίτερα ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας διέταξε την «πλήρη πολιορκία» της λωρίδας της Γάζας. 

Κατά τις τελευταίες ώρες ο πόλεμος κλιμακώνεται και επεκτείνεται επικίνδυνα. Εκτός από τις μάχες γύρω από τη Γάζα, πυροβολισμοί και βομβαρδισμοί σημειώθηκαν νωρίτερα και στα σύνορα με τον Λίβανο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, ελικόπτερα του Ισραήλ βομβάρδισαν το απόγευμα της Δευτέρας θέσεις στον Λίβανο. Νωρίτερα, Ισραηλινοί στρατιώτες, υποστηριζόμενοι από ελικόπτερα, σκότωσαν τουλάχιστον δύο ενόπλους οι οποίοι διέσχισαν τα σύνορα από το έδαφος του Λιβάνου, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT