Πόλεμος στο Ισραήλ: Τρόμος και αγωνία για τις απαγωγές της Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τρόμος και αγωνία για τις απαγωγές της Χαμάς

Οι θεατές του φεστιβάλ μουσικής στην έρημο με θέμα την «ελεύθερη αγάπη» έπεσαν θύματα του τυφλού μίσους

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απαγωγή νεαρής γυναίκας που συμμετείχε σε μουσικό φεστιβάλ σε κιμπούτζ κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, με κεντρικό θέμα την «ελεύθερη αγάπη», εμφανίζουν εικόνες βίντεο. Οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν στο δίκτυο Τέλεγκραμ δείχνουν την 25χρονη Νόα Αργκαμάνι να οδηγείται βίαια προς τη Γάζα ενώ εκλιπαρεί τους απαγωγείς της. Στο ίδιο βίντεο βλέπουμε τον σύντροφο της Αργκαμάνι, Αβινατάν Ορ, να κρατείται από νεαρούς –άοπλους– άνδρες. Το φεστιβάλ ηλεκτρονικής psy trance μουσικής είχε περισσότερους από 3.500 θεατές. Ο διοργανωτής της εκδήλωσης, Νιμρόντ Αρνιν, είπε ότι το μπαράζ ρουκετών άρχισε γύρω στις έξι και μισή του Σαββάτου, κάνοντάς τον να ζητήσει την εκκένωση του χώρου. Βίντεο παρισταμένων εμφανίζουν τους θεατές να τρέχουν προς τα αυτοκίνητά τους, την ώρα που ίχνη μαύρου καπνού υψώνονταν στον ουρανό από τις ρουκέτες της Χαμάς. Ενστολοι μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης εισέβαλαν στον χώρο, μετατρέποντας την αρχική αναχώρηση θεατών σε αγωνιώδη αγώνα δρόμου μακριά από τα πυρά των επιτιθέμενων. Ο Ορ πρόλαβε να μοιραστεί την τοποθεσία του στο Facebook με φίλους του, ζητώντας τους να καλέσουν τον στρατό να τους σώσει. «Εγώ και η Νόα έχουμε κρυφτεί εδώ. Πες τους ότι βλέπουμε μία ομάδα είκοσι ανδρών που βρίσκει ανθρώπους που κρύφτηκαν και τους λιντσάρει», έγραψε ο Ορ στο μήνυμά του στο Facebook. Λίγη ώρα αργότερα ο Ορ έπαψε να απαντάει στα μηνύματα των φίλων του.

Ο εξάδελφος της Αργκαμάνι, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα Κίνας – Ισραήλ, είπε ότι μέλη της οικογένειάς της είχαν τη δυνατότητα να εντοπίσουν τη γεωγραφική θέση της χάρη σε εφαρμογή της συσκευής iPhone της, γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι του Σαββάτου. Η σύνδεση διακόπηκε, όμως, λίγη ώρα αργότερα. Η νεαρή γυναίκα βρισκόταν την ώρα εκείνη εντός των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας. «Δεν είναι ακόμη αργά για να σωθεί ο αδελφός μου και η Νόα. Το κράτος του Ισραήλ πρέπει να δράσει! Γρήγορα!», έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram ο αδελφός του Ορ, Μόσε.

Εκκλήσεις στους συμμετέχοντες στο πάρτι –μέσω των social media– να αναφέρουν εάν είδαν συγγενείς και φίλους.

Σε άλλο βίντεο με την Αργκαμάνι, που κυκλοφόρησε το απόγευμα του Σαββάτου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η νεαρή μοιάζει να φοράει τα ίδια ρούχα με αυτά της απαγωγής της, αν και η τοποθεσία του βίντεο δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί. Στα social media γινόταν έκκληση σε θεατές του μουσικού φεστιβάλ να αναφέρουν εάν είδαν συγγενείς και φίλους χρηστών, οι οποίοι δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί του Σαββάτου.

Σε μήνυμα που δημοσίευσαν στο Instagram οι διοργανωτές του φεστιβάλ ανέφεραν πως κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τις δυνάμεις ασφαλείας και ότι εργαζόμενοι της διοργάνωσης πραγματοποιούν έρευνες στο κιμπούτζ προκειμένου να εντοπίσουν τους αγνοουμένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT