Ισραήλ: «Εχουν εντοπιστεί 1.500 σοροί εξτρεμιστών της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος»

Ισραήλ: «Εχουν εντοπιστεί 1.500 σοροί εξτρεμιστών της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος»

«Ο στρατός έχει ανακτήσει σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο του φράκτη στα σύνορα με τη Γάζα, αλλά ακόμη μπορούν να υπάρξουν διεισδύσεις».

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοροί 1.500 εξτρεμιστών της Χαμάς έχουν εντοπιστεί σε ισραηλινό έδαφος και γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, γνωστοποίησε σήμερα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προς τα ξένα μέσα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ρίτσαρντ Χεχτ. 

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις για τους νεκρούς αυτούς, οι οποίοι δεν έχει αποσαφηνιστεί αν περιλαμβάνονται στον απολογισμό των Παλαιστινίων. 

Αυτή τη στιγμή, επισήμως, οι Ισραηλινοί έχουν ανακοινώσει 900 νεκρούς και οι Παλαιστίνιοι πάνω από 700. Η νεότερη εξέλιξη, ωστόσο, θα μπορούσε να εκτοξεύει τον αριθμό των θυμάτων εκατέρωθεν σε 3.100. 

Ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ γνωστοποίησε πως, κατά την τέταρτη ημέρα των εχθροπραξιών, «ο στρατός έχει ανακτήσει σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο του φράκτη στα σύνορα με τη Γάζα, αλλά ακόμη μπορούν να υπάρξουν διεισδύσεις».

Ωστόσο «γνωρίζουμε ότι από τη χθεσινή νύχτα κανείς δεν εισήλθε» στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, πρόσθεσε.

Ο στρατός έχει «σχεδόν ολοκληρώσει» την εκκένωση 24 τοποθεσιών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, την απομάκρυνση των κατοίκων των οποίων είχε αποφασίσει.

«Η δολοφονία ομήρων δεν θα βελτιώσει τα πράγματα», προειδοποίησε ο Χεχτ μετά τις απειλές της Χαμάς περί εκτέλεσης των αιχμάλωτων Ισραηλινών πολιτών αν το Ισραήλ επιτεθεί σε αμάχους χωρίς προειδοποίηση. 

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, μεταξύ των περίπου 150 ομήρων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά. 

«Αν βλάψουν μία από αυτές τις γιαγιάδες ή ένα από αυτά τα μωρά ή ένα από αυτά τα παιδιά, αυτό δεν θα κάνει τα πράγματα καλύτερα και το ξέρουν», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος των IDF. 

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT