Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίσκεψη Ζελένσκι στη Ρουμανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίσκεψη Ζελένσκι στη Ρουμανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του Κλάους Γιοχάνις

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι έφτασε στη Ρουμανία, όπου θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του Κλάους Γιοχάνις, μια επίσκεψη που πραγματοποιείται αφού η Ρωσία βομβάρδισε επανειλημμένα ουκρανικά λιμάνια στον Δούναβη, στη μεθόριο μεταξύ Ουκρανίας και Ρουμανίας.

«Εφτασα στο Βουκουρέστι, στη Ρουμανία, για να συνομιλήσω με τον Κλάους Γιοχάνις και να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας καλής γειτονίας», έγραψε ο κ. Ζελένσκι στην πλατφόρμα X, ενώ ευχαρίστησε τη χώρα για τη στήριξη που παρέχει στην Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία.

«Θα συζητήσουμε την περαιτέρω συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, την ανάπτυξη της αεροπορίας και άλλων συμπράξεων, την ενίσχυση της αεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας, την αρχιτεκτονική ασφαλείας της Μαύρης Θάλaσσας και τις σχέσεις μας με τους εταίρους», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Εξάλλου, τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις κατέστρεψαν 27 από τα 36 ρωσικά επιθετικά UAV τύπου Shahed στις νότιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με όσα ανέφερε η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας.

Το προηγούμενο 24ωρο οι ουκρανικές δυνάμεις φέρονται να απέκρουσαν τουλάχιστον 30 ρωσικές επιθέσεις σε έξι σημεία της Ουκρανίας.

Παράλληλα, φέρονται να κατέστρεψαν στην κατεύθυνση του Μπαχμούτ επτά μονάδες εχθρικού εξοπλισμού με χρήση drones, σύμφωνα με ανάρτηση από το Τμήμα Στρατηγικών Επικοινωνιών του Γραφείου του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα η συγκεκριμένη ομάδα κρούσης από UAV φέρει το ελληνικό όνομα «Αχιλλέας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT