Ε.Ε. – Συνεδρίαση ΥΠΕΞ: Πρόσκληση Μπορέλ στον Ισραηλινό και τον Παλαιστίνιο υπουργό

Ε.Ε. – Συνεδρίαση ΥΠΕΞ: Πρόσκληση Μπορέλ στον Ισραηλινό και τον Παλαιστίνιο υπουργό

Οι υπουργοί της Ε.Ε. θα συναντηθούν στο Μουσκάτ του Ομάν, όπου μία σύνοδος των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου έχει ήδη προγραμματιστεί

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ελι Κοέν και ο ομόλογός του της Παλαιστινιακής Αρχής Ριγιάντ αλ Μάλικι έχουν προσκληθεί στην έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα για να συζητήσει την κατάσταση στο Ισραήλ και στην περιοχή, δήλωσε ο ύπατος έκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

«Προσκάλεσα τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών να συμμετάσχει στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. που συγκαλώ το απόγευμα. Προσκάλεσα επίσης τον υπουργό Εξωτερικών (της Παλαιστινιακής Αρχής) Ριγιάντ αλ Μάλικι να απευθυνθεί στη συνάντηση και να παρουσιάσει τις απόψεις της Παλαιστινιακής Αρχής», ανέφερε ο Μπορέλ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter.

Οι υπουργοί της Ε.Ε. θα συναντηθούν στο Μουσκάτ του Ομάν, όπου μία σύνοδος των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου έχει ήδη προγραμματιστεί να λάβει χώρα.

Ορισμένοι υπουργοί θα είναι εκεί διά ζώσης, άλλοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση εξ αποστάσεως.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT