Μεσανατολικό: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο πέρασμα της Ράφα κοντά στα σύνορα με Αίγυπτο

Μεσανατολικό: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο πέρασμα της Ράφα κοντά στα σύνορα με Αίγυπτο

Το υπ. Εσωτερικών της διοίκησης της Χαμάς ανακοίνωσε ότι ο βομβαρδισμός προκάλεσε τη διακοπή της λειτουργίας του περάσματος

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν την περιοχή του συνοριακού περάσματος της Ράφα ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και τη Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία του μοναδικού σημείου διέλευσης από και προς τον παλαιστινιακό θύλακο.

Το υπουργείο Εσωτερικών της διοίκησης της Χαμάς ανακοίνωσε ότι ο βομβαρδισμός προκάλεσε τη διακοπή της λειτουργίας του περάσματος της Ράφα και ότι το αιγυπτιακό προσωπικό του συνοριακού σταθμού ειδοποίησε τους Παλαιστίνιους συναδέλφους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις.

Παρόμοιο περιστατικό προκάλεσε χθες μερική διακοπή της λειτουργίας του σταθμού της Ράφα, ωστόσο πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν ότι η πρόσβαση για τους ταξιδιώτες και τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις είχε αποκατασταθεί σήμερα το πρωί.

Η Ράφα είναι το μόνο σημείο διέλευσης από τη Λωρίδα της Γάζας προς τη Χερσόνησο του Σινά. Η πρόσβαση ελέγχεται αυστηρά, στο πλαίσιο του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί από την Αίγυπτο και το Ισραήλ στην κυκλοφορία προσώπων και αγαθών από τη Γάζα.

Σήμερα, ο ισραηλινός στρατός αναθεώρησε σύσταση που απευθύνθηκε από Ισραηλινό στρατιωτικό εκπρόσωπο σύμφωνα με την οποία οι Παλαιστίνιοι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακο πρέπει να κατευθυνθούν προς την Αίγυπτο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT