Ερντογάν για την κατάρριψη drone από τις ΗΠΑ: Θα κάνουμε αυτό που πρέπει

Ερντογάν για την κατάρριψη drone από τις ΗΠΑ: Θα κάνουμε αυτό που πρέπει

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση PKK και το παρακλάδι της YPG

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Τουρκία ήταν συγκρατημένη μετά την κατάρριψη ενός drone στη βόρεια Συρία από τις αμερικανικές δυνάμεις» είπε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το περιστατικό έχει χαραχθεί στην εθνική μας μνήμη και σίγουρα θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα όταν έρθει η ώρα», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Αγκυρα. Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση PKK και το παρακλάδι της YPG. 

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ήταν απολύτως σχολαστικές για να διασφαλίσουν ότι κανείς άλλος εκτός από τους τρομοκράτες δεν θα γινόταν στόχος κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. «Ωστόσο, δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε αυτό το δυσάρεστο ή “λυπηρό” περιστατικό (όπως το χαρακτήρισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες)», είπε.

Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο αγώνας της Τουρκίας, ο οποίος ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια, διεξάγεται με βάση «αρχές» και ότι σε μεγάλο βαθμό έχει μεταφερθεί εκτός των τουρκικών συνόρων στο πλαίσιο μιας στρατηγικής για την εξάλειψη της τρομοκρατίας στην πηγή της.

Η Τουρκία έχει εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ και στη βορειοανατολική Συρία, σε αντίποινα για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στην Αγκυρα – την ευθύνη για την οποία ανέλαβε παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT