Ισραήλ: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί της επίθεσης της Χαμάς

Ισραήλ: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί της επίθεσης της Χαμάς

Ο απολογισμός των θυμάτων των επιθέσεων της Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ έγινε ακόμη πιο βαρύς

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο απολογισμός των θυμάτων των επιθέσεων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ έγινε ακόμη πιο βαρύς, ανέρχεται πλέον σε «πάνω από 1.000» νεκρούς, ανακοίνωσε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ο ισραηλινός στρατός, από τους 900 για τους οποίους γινόταν λόγος έως τώρα.

Αλλοι 2.800 και πλέον άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ακόμη 50 αναφέρεται επισήμως πως είναι «όμηροι» ή «αγνοούμενοι» στη Λωρίδα της Γάζας, πάντα σύμφωνα με τις ισραηλινές Αρχές.

Λίγο νωρίτερα, το ισραηλινό κρατικό δίκτυο KAN μετέδωσε πως οι νεκροί εξαιτίας των επιθέσεων της Χαμάς που εξαπολύθηκαν το Σάββατο έχουν πλέον φθάσει τους 1.200.

Στην Ασκελόν

Νωρίτερα ο στρατός ανέφερε ότι μέλη του σκότωσαν «τρεις Παλαιστίνιους τρομοκράτες» κατά τη διάρκεια ανταλλαγών πυρών στην Ασκελόν (νότια), κάπου 15 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Τις τελευταίες ώρες, στρατιώτες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, υποστηριζόμενοι από ελικόπτερα και drones, αντάλλαξαν πυρά με τρομοκράτες στη βιομηχανική πόλη Ασκελόν», ανέφερε ο Τσαχάλ (όπως αποκαλείται ο ισραηλινός στρατός), διευκρινίζοντας πως συνεχίζουν να διενεργούνται έρευνες στη συγκεκριμένη ζώνη επιχειρήσεων.

Επίσης, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες, Τρίτη, σε συγκρούσεις με Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ, όπως μεταδίδει η παλαιστινιακή τηλεόραση.

Σε ανακοίνωση των ισραηλινών Αρχών αναφέρεται ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους που έριξαν πυροτεχνήματα και πέτρες εναντίον τους στη συνοικία Σιλωάμ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Χθες, ο στρατός ανακοίνωσε ότι ανέκτησε λίγο έως πολύ «τον έλεγχο» του «φράκτη» –του τείχους– στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιώντας ωστόσο πως μπορεί να συνεχιστούν οι «παρεισφρήσεις» Παλαιστινίων, διά στόματος του εκπροσώπου του, του αντισυνταγματάρχη Ρίτσαρντ Χεχτ.

Το Ισραήλ κινητοποίησε 300.000 εφέδρους και ανέπτυξε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και στα βόρεια σύνορά του με τον Λίβανο, από το Σάββατο, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε άνευ προηγουμένου επίθεση, την πιο πολύνεκρη από καταβολής κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT