Υπουργός Αμυνας του Ισραήλ: «Θα έρθουμε και από το έδαφος»

Υπουργός Αμυνας του Ισραήλ: «Θα έρθουμε και από το έδαφος»

«Ξεκινήσαμε την επίθεση από τον αέρα, αργότερα θα έρθουμε και από το έδαφος», τόνισε ο Γιοάβ Γκαλάντ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Χαμάς ήθελε αλλαγή και θα την έχει. Αυτό που ήταν στη Γάζα δεν θα είναι στο εξής. Ξεκινήσαμε την επίθεση από τον αέρα, αργότερα θα έρθουμε και από το έδαφος», ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιοάβ Γκαλάντ μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Η δήλωση αποτελεί ακόμα ένα σαφές σημάδι ότι επίκειται επίθεση στο έδαφος στη Γάζα.

Τη Δευτέρα το βράδυ οι Ισραηλινοί ενημερώθηκαν από το Εσωτερικό Μέτωπο να προετοιμάσουν ασφαλές μέρος για να καταφύγουν παίρνοντας μαζί τους αρκετά τρόφιμα, νερό και άλλες προμήθειες για 72 ώρες.

Στόχος η καταστροφή της στρατιωτικής ικανότητας της Χαμάς 

Υπουργός Αμυνας του Ισραήλ: «Θα έρθουμε και από το έδαφος»-1

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, τόνισε ότι στρατιωτικός στόχος του Ισραήλ είναι να καταστρέψει τη στρατιωτική ικανότητα της Χαμάς.

Στη διάρκεια ενημέρωσης, τόνισε ότι η αποστολή του ισραηλινού στρατού είναι «να διασφαλίσει ότι η Χαμάς, στο τέλος αυτού του πολέμου, δεν θα έχει καμία στρατιωτική ικανότητα με την οποία θα μπορεί να απειλεί ή να σκοτώνει Ισραηλινούς πολίτες».

«Η Χαμάς ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο. Θα τον τελειώσουμε εμείς»

Την ίδια ώρα, ανώτερος σύμβουλος του Μπέντζαμιν Νετανιάχου μιλώντας στο BBC δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να «απαντήσει με δύναμη» στη Χαμάς.

Μιλώντας από την Ιερουσαλήμ, ο Μαρκ Ρέγκεβ, ο οποίος πρώην πρέσβης του Ισραήλ στη Βρετανία, δήλωσε ότι η χώρα είναι σοκαρισμένη και πως όλοι θέλουν σταθερότητα στην περιοχή.

«Η Χαμάς ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο. Εμείς θα τον τελειώσουμε, και θα τον τελειώσουμε με τους δικούς μας όρους», ανέφερε.

«Θα ρωτούσα άλλους ανθρώπους, πολίτες της Βρετανίας, οποιασδήποτε άλλης χώρας, τι θα κάνατε αν 1.000 πολίτες σας σκοτώνονταν σε μία ημέρα;» είπε.

«Χειρότερο από την 11η Σεπτεμβρίου»

«Ο πρωθυπουργός το συνέκρινε με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Αλλά, αν κοιτάξετε το μέγεθος του ισραηλινού πληθυσμού και το συγκρίνετε με τους Αμερικανούς… ήταν χειρότερο από την 11η Σεπτεμβρίου».

«Αν το Ισραήλ δεν απαντήσει με δύναμη, φοβάμαι ότι το μήνυμα στην περιοχή θα είναι “μπορείτε να χτυπήσετε το Ισραήλ ατιμώρητα”, αυτό δεν είναι αποδεκτό», κατέληξε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT