Προ των πυλών για τη χερσαία επίθεση στη Γάζα, οι δυνάμεις του Ισραήλ

Προ των πυλών για τη χερσαία επίθεση στη Γάζα, οι δυνάμεις του Ισραήλ

«Βρισκόμαστε κοντά στη Λωρίδα της Γάζας και ετοιμαζόμαστε να εκτελέσουμε την αποστολή που μας έχει ανατεθεί από την κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυνάμεις του πεζικού, τεθωρακισμένα, σώματα πυροβολικού, καθώς και 300.000 εφέδρους έχει συγκεντρώσει ο ισραηλινός στρατός στα σύνορα με τη Γάζα, καθώς, όπως όλα δείχνουν, είναι προ των πυλών για χερσαία επίθεση.

Βρίσκονται «κοντά στη Λωρίδα της Γάζας και ετοιμάζονται να εκτελέσουν την αποστολή που μας έχει ανατεθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση – και αυτή είναι να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς στο τέλος αυτού του πολέμου δεν θα έχει καμία στρατιωτική δυνατότητα με την οποία θα μπορεί να απειλήσει ή να σκοτώσει Ισραηλινούς πολίτες», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης.

Οπως σημείωσε, ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ έχει ανέλθει σε 1.200 – «η συντριπτική πλειονότητά τους είναι άμαχοι», ενώ περισσότεροι από 2.700 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Αποκαλύπτονται «απερίγραπτες φρικαλεότητες», μεταξύ άλλων, στο Κιμπούτς Κφαρ Αζα χθες Τρίτη. Ο Κόνρικους έκανε λόγο για «εικόνες “Αποκάλυψης‌” ή ταινίας για ζόμπι».

Πλήγμα σε εγκαταστάσεις της Χαμάς

Προ των πυλών για τη χερσαία επίθεση στη Γάζα, οι δυνάμεις του Ισραήλ-1

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων γνωστοποίησε ότι το Ισραήλ πλήττει από αέρος στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χαμάς.

«Εχουν εντοπιστεί στρατιωτικές βάσεις σε πολιτικά κτίρια», ισχυρίστηκε ο Κόνρικους.

Εκτοξεύτηκαν ρουκέτες από τη Συρία προς το Ισραήλ ανέφερε, ωστόσο τόνισε ότι δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις. Πρόσθεσε ότι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο από δυνάμεις της Χεζμπολάχ και «το Ισραήλ ανταπέδωσε».

Οι μάχες θα ενταθούν προειδοποίησε, τονίζοντας πως τις επόμενες ημέρες «θα είναι πιο δύσκολο να καταλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε» τις σκηνές που θα εκτυλίσσονται στη Γάζα.

«Κλιμάκωση» στη Γάζα

Προ των πυλών για τη χερσαία επίθεση στη Γάζα, οι δυνάμεις του Ισραήλ-2

Την ίδια ώρα, για «επικίνδυνη κλιμάκωση» στο βόρειο τμήμα της πόλης της Γάζας τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη έκανε λόγο ο ανταποκριτής του BBC στον θύλακο, Ρούσντι Αμπού Αλούφ.

Τα Ηνωμένα Εθνη προσπαθούν να βρουν στέγη στους 200.000 εκτοπισμένους – περίπου το 10% του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας.

Σημειώνεται πως οι κάτοικοι της Γάζας είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και τρόφιμα, ενώ σχηματίζονται ουρές σε φούρνους από όπου παίρνουν μικρές ποσότητες φαγητού. Εχουν επιβληθεί περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων από τις τράπεζες, ενώ τα πρατήρια διαθέτουν μικρές ποσότητες καυσίμων.

Ο υπουργός Υγείας των Παλαιστινίων ανακοίνωσε ότι όλα τα ιατρικά κέντρα και τα νοσοκομεία θα ξεμείνουν από φάρμακα σε 24 ώρες.

Πηγή: Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT