Ισραήλ: «Κλειδώνει» η συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Ισραήλ: «Κλειδώνει» η συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Σε συνάντηση Νετανιάχου - Γκαντζ «ολοκληρώθηκαν οι λεπτομέρειες» για την ένταξη του κεντρώου κόμματος Εθνικής Ενότητας στον θρησκευτικό-εθνικιστικό κυβερνητικό συνασπισμό.

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης Μπένι Γκαντζ συναντήθηκαν την Τετάρτη και «ολοκλήρωσαν τις λεπτομέρειες» για τον σχηματισμό κυβέρνηση εθνικής ενότητας, όπως ανέφερε το γραφείο του Γκαντζ σε ανακοίνωσή του χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η συνάντησή τους είχε ως στόχο να συμφωνήσουν την ένταξη του κεντρώου κόμματος Εθνικής Ενότητας υπό τον Γκαντζ στον θρησκευτικό-εθνικιστικό συνασπισμό του Νετανιάχου για τον σχηματισμό ευρείας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

«Πράσινο φως» από τους εταίρους

Σημειώνεται ότι όλοι οι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού του Νετανιάχου ενέκριναν την πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε το κόμμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Λικούντ, την Τρίτη.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ακροδεξιό μέλος της ισραηλινής κυβέρνησης είχε καλέσει να ενταχθούν πολιτικοί της αντιπολίτευσης στον κυβερνητικό συνασπισμό στο πλαίσιο των προσπαθειών σταθεροποίησης, τη στιγμή που η χώρα διεξάγει πόλεμο κατά της Χαμάς στη Γάζα.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT