Το Ισραήλ σχηματίζει κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και πολεμικό συμβούλιο

Το Ισραήλ σχηματίζει κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και πολεμικό συμβούλιο

Νετανιάχου και Γκαντζ κατέληξαν σε συμφωνία με τέσσερις βασικές αρχές

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και υπουργικό συμβούλιο διαχείρισης πολέμου σχηματίζει το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσαν από κοινού ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Μπένι Γκαντζ.

Πηγή από το κόμμα Λικούντ αναφέρει ότι ο Νετανιάχου, ο υπουργός Αμυνας Γκάλαντ και ο Γκαντζ θα συμμετάσχουν στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο.

Ο Γκάντι Αϊζενκοτ, μέλος του κόμματος του Γκαντζ και πρώην αρχηγός του επιτελείου του IDF, μαζί με τον υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ, θα έχουν τον ρόλο του παρατηρητή.

Οι αρχές του τακτικού υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, όπως ορίζει ο νόμος, θα παραμείνουν αμετάβλητες. Το κόμμα του Γκαντζ θα έχει πέντε υπουργούς στην κυβέρνηση χωρίς χαρτοφυλάκια.

Οι 4 βασικές αρχές της συμφωνίας

Σχηματισμός «Υπουργικού Συμβουλίου Διαχείρισης Πολέμου» με τρία μέλη.

Πέντε υπουργοί χωρίς χαρτοφυλάκιο θα προστεθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο Πολιτικής Ασφάλειας.

Μια θέση στο Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο θα κρατηθεί για τον πρόεδρο της αντιπολίτευσης, Γιαίρ Λαπίντ, εάν επιθυμεί να ενταχθεί.

Κατά την περίοδο του πολέμου, δεν θα προωθηθούν νομοσχέδια ή κυβερνητικές αποφάσεις που δεν αφορούν τη διεξαγωγή του πολέμου.

Με πληροφορίες από Haaretz

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT