Αρχηγός Στρατού ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής άλλων αντιπάλων του Ισραήλ

Αρχηγός Στρατού ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής άλλων αντιπάλων του Ισραήλ

Ο Τσαρλς Μπράουν δήλωσε ότι η πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ να μετακινήσουν αεροπλανοφόρο και στρατιωτικά αεροσκάφη πιο κοντά στο Ισραήλ αποσκοπούσε ειδικά στην αποτροπή του Ιράν

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αμερικανικός στρατός δεν έχει μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι αντίπαλοι του Ισραήλ ετοιμάζονται να κινηθούν εναντίον του μετά τις αιφνιδιαστικές επιθέσεις της Χαμάς, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού Τσαρλς Μπράουν.

«Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις», δήλωσε ο Μπράουν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Ο Μπράουν δήλωσε σε δημοσιογράφους το βράδυ της Δευτέρας ότι η πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ να μετακινήσουν αεροπλανοφόρο και στρατιωτικά αεροσκάφη πιο κοντά στο Ισραήλ αποσκοπούσε ειδικά στην αποτροπή του Ιράν. 

«Οι κινήσεις μας δεν είναι μόνο για να υποστηρίξουμε το Ισραήλ, αλλά και για να αποτρέψουμε οποιεσδήποτε άλλες οντότητες που μπορεί να αποφασίσουν να υποστηρίξουν τη Χαμάς σε αυτή τη σύγκρουση», δήλωσε ο Μπράουν.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα αρκετά ισχυρό μήνυμα. Δεν θέλουμε αυτό να διευρυνθεί και η ιδέα είναι το Ιράν να λάβει αυτό το μήνυμα δυνατά και ξεκάθαρα», πρόσθεσε.

Ο Μπράουν υπήρξε αναπληρωτής διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, η οποία επιβλέπει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, και επέβλεψε τις αεροπορικές επιχειρήσεις του συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Με πληροφορίες από Reuters, Financial Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT