Δυτική Οχθη: Συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού με Παλαιστινίους στην Τζενίν

Δυτική Οχθη: Συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού με Παλαιστινίους στην Τζενίν

Αναφορές για ολονύκτιες βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και Παλαιστινίων

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ολονύκτιες βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και Παλαιστινίων και στη Δυτική Οχθη κάνει λόγο το πρωί σήμερα η έγκυρη ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται μάχες από χθες το βράδυ έως τα ξημερώματα σήμερα, Πέμπτη, στην πόλη Τζενίν, της ελεγχόμενης από την Παλαιστινιακή Αρχή Δυτικής Οχθης, στην πρώτη ουσιαστικά εξάπλωση της ανάφλεξης και στην πιο ήπια πλευρά των Παλαιστινίων, υπό την ηγεσία του Μαχμούτ Αμπάς.

Τοπικά μέσα που επικαλείται η αγγλόφωνη ισραηλινή εφημερίδα προσθέτουν ότι η κλιμάκωση των συγκρούσεων αυτών κατά τη διάρκεια της νύχτας υποχρέωσε τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να αποστείλουν ενισχύσεις στην περιοχή.

Είναι η πρώτη κλιμάκωση της βίας στην περιοχή ύστερα από τουλάχιστον 110 επιθέσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη κατά Ισραηλινών σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο του Ισραήλ i24.

Οπως έγινε γνωστό σήμερα ο κ. Αμπάς πρόκειται να συναντηθεί αύριο, Παρασκευή, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν που θα βρίσκεται στο Ισραήλ από σήμερα.

Πηγή: Jerusalem Post, i24

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT