Μπάιντεν για επίθεση της Χαμάς: «Η πιο θανατηφόρα ημέρα για τους Εβραίους μετά το Ολοκαύτωμα»

Μπάιντεν για επίθεση της Χαμάς: «Η πιο θανατηφόρα ημέρα για τους Εβραίους μετά το Ολοκαύτωμα»

«Ηταν εκστρατεία όχι μόνο μίσους, αλλά σκληρότητας, εναντίον του εβραϊκού λαού», τόνισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε για ακόμα μία φορά, χθες Τετάρτη, την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο, κάνοντας λόγο για την «πιο θανατηφόρα ημέρα για τους Εβραίους μετά το Ολοκαύτωμα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε, απευθυνόμενος σε Ισραηλινούς αξιωματούχους που συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Οίκο: «Αυτή η επίθεση ήταν εκστρατεία καθαρής σκληρότητας –όχι μόνο μίσους, αλλά σκληρότητας– εναντίον του εβραϊκού λαού».

Κάλεσμα σε σεβασμό του διεθνούς δικαίου

Ο Μπάιντεν έκανε τις παραπάνω δηλώσεις αφότου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ανακοίνωσε τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή του Μπένι Γκαντς, επικεφαλής της κεντρώας αντιπολίτευσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι είχε επικοινωνία με τον Νετανιάχου και χθες, Τετάρτη, για τέταρτη φορά μέσα στις τελευταίες ημέρες. Οπως έγινε γνωστό, τον κάλεσε να σεβαστεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου για τον πόλεμο στην απάντησή του έναντι της Χαμάς.

Εν τω μεταξύ, τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη συνέχισαν να χτυπούν τη Γάζα, όπου ήδη καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικές προμήθειες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν

Στη Μέση Ανατολή αναμένεται να φτάσει σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν, για να εκφράσει τη διαρκή υποστήριξη της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ, ενώ θα επιδιώξει την απελευθέρωση των ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών, και να αποτρέψει το ξέσπασμα ευρύτερου πολέμου.

Ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που είναι γνωστό ότι έχασαν τη ζωή του στην επίθεση της Χαμάς αυξήθηκε σε 22, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ άλλοι 17 αγνοούνται.

Την Παρασκευή, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ενδέχεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, όπως γνωστοποίησαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Πηγή: Reuters, AP, Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT