Ινδία: Εκτροχιασμός τρένου με τουλάχιστον 4 νεκρούς

Ινδία: Εκτροχιασμός τρένου με τουλάχιστον 4 νεκρούς

Τρία από τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν έχουν ανατραπεί, είπε αξιωματούχος της αστυνομίας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 80 τραυματίστηκαν όταν τρένο εξπρές εκτροχιάστηκε την Τετάρτη στο ινδικό κρατίδιο του Μπιχάρ, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της περιοχής.

Είκοσι ένα βαγόνια του τρένου North-East Express, που εκτελεί δρομολόγια από το Νέο Δελχί προς το Ασάμ, εκτροχιάστηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό Ραγκουνάθπουρ γύρω στις 9.35 μ.μ. τοπική ώρα την Τετάρτη (7.05 μ.μ. ώρα Ελλάδος), είπε ο Ταρούν Πρακάς, γενικός διευθυντής της εταιρείας σιδηροδρόμων East Central Railway.

Τρία από τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν έχουν ανατραπεί, είπε αξιωματούχος της αστυνομίας. Η αιτία του εκτροχιασμού δεν έχει γίνει γνωστή προς το παρόν.

Αρκετά άλλα επιβατικά και εμπορευματικά τρένα υποχρεώθηκαν σε αλλαγή πορείας λόγω του ατυχήματος, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Ο υπουργός Σιδηροδρόμων της Ινδίας, Ασουίνι Βέισναου, δήλωσε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) ότι η εκκένωση και η διάσωση του τρένου ολοκληρώθηκαν.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε σε ανάρτησή του την οδύνη για την απώλεια ζωής λόγω τους εκτροχιασμού του τρένου, απευθύνοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και προσευχόμενος για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Το τρένο βοήθειας για τους εγκλωβισμένους επιβάτες αναχώρησε νωρίς την Πέμπτη, ανέφερε η East Central Railway σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X.

Τον Ιούνιο, η Ινδία γνώρισε το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα των τελευταίων δύο δεκαετιών στην Οντίσα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 288 ανθρώπων.

Πηγή: Reuters, Times of India

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT