Συριακά ΜΜΕ: Το Ισραήλ επιτέθηκε σε αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι

Συριακά ΜΜΕ: Το Ισραήλ επιτέθηκε σε αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι

Τόσο το αεροδρόμιο της Δαμασκού όσο και εκείνο του Χαλεπίου έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιθέσεις στα αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι εξαπέλυσε την Πέμπτη το Ισραήλ, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Το τοπικό κανάλι Sham FM ανέφερε ότι η συριακή αεράμυνα απάντησε και στις δύο επιθέσεις, προσθέτοντας ότι υπήρξαν ζημιές αλλά όχι θύματα στο αεροδρόμιο του Χαλεπιού, ενώ δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με τον αντίκτυπο της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Σύμφωνα με το Reuters, τόσο το αεροδρόμιο της Δαμασκού όσο και εκείνο του Χαλεπίου έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Σημειώνεται πως ο ισραηλινός στρατός δεν σχολιάζει συνήθως τέτοια περιστατικά και μέχρι στιγμής δεν υπήρξε άμεση δήλωσή του.

Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι τα πλήγματα στα αεροδρόμια αποσκοπούν στη διακοπή των ιρανικών γραμμών ανεφοδιασμού στη Συρία, όπου η επιρροή της Τεχεράνης έχει αυξηθεί από τότε που άρχισε να υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ στον εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε το 2011.

Οι επιθέσεις έγιναν μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, στη Συρία.

Την Πέμπτη, τεχνικά κλιμάκια κινητοποιήθηκαν προκειμένου να καθορίσουν την έκταση των ζημιών και στις δύο τοποθεσίες, δήλωσε το υπουργείο Μεταφορών της Συρίας.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT