«Η Βρετανία στέλνει πολεμικά πλοία και κατασκοπευτικά αεροσκάφη στο Ισραήλ»

«Η Βρετανία στέλνει πολεμικά πλοία και κατασκοπευτικά αεροσκάφη στο Ισραήλ»

Η Βρετανία θέλει να δηλώσει τη στήριξή της στο εμπόλεμο Ισραήλ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία θα στείλει πλοία του βασιλικού ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο και θα ξεκινήσει πτήσεις επιτήρησης πάνω από το Ισραήλ, για να δηλώσει τη στήριξή της στο εμπόλεμο Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή τα τελευταία 24ωρα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times», δύο πολεμικά σκάφη του βασιλικού στόλου αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή. Προς το παρόν, το βρετανικό υπουργείο Aμυνας δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση.

Η αποστολή βρετανικών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών στο Ισραήλ έρχεται τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει στην περιοχή το αεροπλανοφόρο «Gerald R. Ford». Το εν λόγω πλοίο αποτελεί τη ναυαρχίδα του αμερικανικού στόλου με πτέρυγα μάχης 80 αεροσκαφών μαζί με πέντε αντιτορπιλικά και καταδρομικά τελευταίας τεχνολογίας, ανέφερε σε άρθρο του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ο απόστρατος ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης.

Η στρατιωτική κινητοποίηση των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο φέρεται να έχει ως σκοπό να αποτρέψει άλλες δυνάμεις της περιοχής (κρατικές και μη) να μπουν στον πόλεμο ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT