Επτά ώρες ξαπλωμένοι στο έδαφος για να γλιτώσουν από τη Χαμάς

Επτά ώρες ξαπλωμένοι στο έδαφος για να γλιτώσουν από τη Χαμάς

Η νεαρή Ισραηλινή, που το φιλί που έδωσε στον σύντροφό της όσο κρύβονταν στο φεστιβάλ Supernova έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, μιλάει για το τι σημαίνει να ξεκινάς για ένα φεστιβάλ και να φεύγεις από μια εμπόλεμη ζώνη, έχοντας χάσει έναν φίλο στην πορεία

3' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ζευγάρι ξαπλωμένο στη φύση δίνει ένα τρυφερό φιλί. Τα κλειστά τους μάτια αποπνέουν γαλήνη, μα μόνο αυτό δεν συμβαίνει τη στιγμή του κλικ. Η Αμίτ και ο Νιρ βρίσκονται στο φεστιβάλ Supernova, εκεί που μέχρι πριν από λίγη ώρα χόρευαν ανέμελοι με μερικές χιλιάδες ακόμα κόσμου που βρέθηκαν στο κιμπούτς Ρεχίμ στο Ισραήλ, αρκετά κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. 

Κανείς δεν φανταζόταν πως το μπιτ της μουσικής θα διαδεχόταν ο εκκωφαντικός ήχος των πυραύλων που εξαπέλυσε η Χαμάς και το ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε. Η αιματοβαμμένη επίθεση όχι μόνο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 260 νέους φεστιβαλιστές, μα και σήμανε μία νέα σύρραξη στη Μέση Ανατολή, με χιλιάδες ήδη νεκρούς και συνέπειες που ακόμη δεν μπορούμε να φανταστούμε.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amit Bar (@amit_bar_)

Η Αμίτ και ο Νιρ, όσο έτρεχαν για τη ζωή τους, αποφάσισαν να βγάλουν μία φωτογραφία ως ένδειξη ότι η αγάπη αντιστέκεται, αλλά και ως μια σκληρή αποδοχή: «Αν πεθαίναμε, η οικογένειά μας τουλάχιστον θα είχε να θυμάται πως αγαπιόμασταν ως την τελευταία στιγμή», έγραψε μεταξύ άλλων η νεαρή κοπέλα όταν ανάρτησε τη φωτογραφία που τα τελευταία 24ωρα ζει δικαίως τη viral στιγμή της. 

Οπως λέει η ίδια στην «Κ», ήταν η δική της έλλειψη αισιοδοξίας που την έκανε να σκεφτεί το τελευταίο, όταν μετά από τέσσερις ώρες ξαπλωμένη με τον σύντροφό της στο έδαφος έδωσε μπροστά στον φακό το φιλί. Εκείνος, όπως λέει, «ήθελε να τραβήξουμε αυτή τη φωτογραφία ώστε όταν γυρίσουμε σπίτι, κάθε φορά που την κοιτάμε, να σκεφτόμαστε πόσο αγαπημένοι και ενωμένοι ήμασταν αυτή τη στιγμή». Σε καμία περίπτωση πάντως η νεαρή γυναίκα δεν περίμενε πως η εικόνα τους θα έκανε τον γύρο του διαδικτύου, «απλά την ανεβάσαμε για να δουν κυρίως οι φίλοι μας ότι ήμασταν καλά». 

Οταν οι πρώτοι πύραυλοι ακούστηκαν, σχεδόν κανείς στο φεστιβάλ δεν θορυβήθηκε, «έχουμε συνηθίσει», παραδέχεται η Αμίτ. «Οπότε είπαμε “εντάξει, δεν θα πανικοβληθούμε, ας μαζέψουμε τα πράγματά μας και, μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα, ας πάμε προς το αμάξι για να γυρίσουμε σπίτι”. Εβλεπες και ανθρώπους που συνέχιζαν να χορεύουν, αλλά εμείς αποφασίσαμε να φύγουμε γιατί ξέραμε πως, όπως και να έχει, το πάρτι θα τελείωνε», αφηγείται.

Επίσης κανείς δεν σκέφτηκε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με πόλεμο. Οσο όμως η ώρα προχωρούσε και οι πύραυλοι συνέχιζαν να ακούγονται αδιάκοπα, οι περισσότεροι άρχισαν να σκέφτονται πως κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει εδώ. Ηταν τότε που ο πανικός άρχισε να εξαπλώνεται, άλλοι έτρεξαν προσπαθώντας να ξεφύγουν και άλλοι, όπως το ζευγάρι, ξάπλωσαν στο έδαφος προσπαθώντας να προστατευτούν. 

Η Αμίτ και ο Νιρ δεν πήγαν στο Supernova μόνοι τους, αλλά δυστυχώς έφυγαν έτσι. Τη στιγμή του πανικού, έχασαν τον φίλο τους Ζιβ, ο οποίος προσπάθησε να βοηθήσει κάποιους άλλους παρευρισκόμενους. Ηταν και η τελευταία φορά που τον είδαν. Κάποια στιγμή τον άκουσαν, του φώναξαν πίσω, αλλά εκείνος δεν απάντησε ποτέ. Η Αμίτ προσπαθεί ακόμη απεγνωσμένα να τον βρει, ανεβάζοντας μια φωτογραφία που έβγαλαν μαζί νωρίτερα την ημέρα του φεστιβάλ όπου εκείνη, σε μια ειρωνεία της τύχης, κάνει με το χέρι της το σήμα της ειρήνης. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amit Bar (@amit_bar_)

Το ζευγάρι μετά από περίπου επτά ώρες καρτερικής αναμονής στο έδαφος, είδε τον ισραηλινό στρατό να πλησιάζει με οχήματα. Τότε ο Νιρ πετάχτηκε και πήγε όσο πιο κοντά μπορούσε κουνώντας δυνατά το χέρι του, «έτρεξα και εγώ προς τα εκεί και, τελικά, μας μετέφεραν σε ασφαλές μέρος», λέει για το αίσιο εν μέρει τέλος της περιπέτειας που έζησε με τον σύντροφό της η Αμίτ. «Σκέφτομαι όλα τα άλλα ζευγάρια που είχαν διαφορετικό τέλος από το δικό μας», έγραψε στο Instagram.

Η Αμίτ Μπαρ και ο σύντροφός της βρίσκονται τώρα με τις οικογένειές τους και δέχονται στήριξη. Η γυναίκα φοβάται, «δεν βλέπουν τίποτα παρά θάνατο, δεν υπάρχει κανένα έλεος», σχολιάζει, πριν ευχηθεί με τη σειρά της να γυρίσουν όλοι οι στρατιώτες και οι εθελοντές στα σπίτια τους το συντομότερο δυνατό. 

«Θα είμαστε εντάξει. Θα πάρει κάποιο χρόνο, αλλά σε λίγο καιρό όλο αυτό θα έχει τελειώσει», καταλήγει σε μια προσπάθεια να ανακτήσει την αισιοδοξία της. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT