Ταγιάνι από Ισραήλ: «Προτεραιότητα για την Ιταλία η διάσωση των ομήρων»

Ταγιάνι από Ισραήλ: «Προτεραιότητα για την Ιταλία η διάσωση των ομήρων»

«Στη Λωρίδα της Γάζας υπάρχουν ακόμη δέκα Ιταλοί και κατευθύνονται προς τον Νότο», δήλωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ από το Ισραήλ, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, έφτασε πριν από λίγο στο Ισραήλ, όπου θα έχει συναντήσεις με πολιτικούς αλλά και με τους συγγενείς των τριών Ιταλοϊσραηλινών αγνοουμένων.

«Η προτεραιότητα για τη χώρα μας είναι η διάσωση των αγνοουμένων, δεν πρόκειται για στρατιώτες και είναι σημαντικό να δημιουργηθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι», δήλωσε ο Ταγιάνι.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σώσουμε αυτούς τους αθώους πολίτες. Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, στη Λωρίδα της Γάζας υπάρχουν ακόμη δέκα Ιταλοί και κατευθύνονται προς τον Νότο», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με τον Ταγιάνι, «το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί και η Ιταλία είναι βέβαιη ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να πλήξει μόνον τη Χαμάς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT