Πούτιν: «Απολύτως απαράδεκτες» οι απώλειες αμάχων σε μια χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Πούτιν: «Απολύτως απαράδεκτες» οι απώλειες αμάχων σε μια χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Ο Πούτιν προειδοποίησε πως η χρήση βαρέως οπλισμού σε κατοικημένες περιοχές «συνεπάγεται σοβαρές συνέπειες για όλες τις πλευρές»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε, σήμερα, πως μια ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στη Γάζα θα είχε ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό απωλειών αμάχων, κάτι το οποίο «θα ήταν απολύτως απαράδεκτο». 

Ο Πούτιν έκανε αυτές τις δηλώσεις λίγες ώρες αφότου ο ισραηλινός στρατός κάλεσε όλους τους πολίτες της πόλης της Γάζας, πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους, να εγκαταλείψουν την περιοχή εντός 24ώρου προς Νότο, καθώς η συγκέντρωση τεθωρακισμένων στα σύνορα εν αναμονή της εξαγγελθείσας χερσαίας επίθεσης συνεχίζεται. 

Ο Πούτιν προειδοποίησε πως η χρήση βαρέως οπλισμού σε κατοικημένες περιοχές «συνεπάγεται σοβαρές συνέπειες για όλες τις πλευρές». 

«Και κυρίως, οι απώλειες αμάχων θα είναι απολύτως απαράδεκτες. Τώρα, το βασικό είναι να σταματήσει η αιματοχυσία» πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας σε σύνοδο στο Κιργιστάν. 

«Καταδίκη σε θάνατο»

Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα ο ΠΟΥ είχε προειδοποιήσει πως «η μεταφορά σοβαρά ασθενών στη Γάζα ισοδυναμεί με καταδίκη σε θάνατο». 

«Υπάρχουν σοβαρά ασθενείς, των οποίων τα τραύματα σημαίνουν ότι η μοναδική τους πιθανότητα για επιβίωση είναι να βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη», δήλωσε ο Ταρίκ Γιασάρεβιτς, εκπρόσωπος του ΠΟΥ, σε συνέντευξη Τύπου. 

«Αρα η μετακίνηση αυτών των ανθρώπων ισοδυναμεί καταδίκη σε θάνατο. Το να ζητά κανείς από υγειονομικούς να κάνουν κάτι τέτοιο είναι παραπάνω από βάναυσο», πρόσθεσε. 

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT