Ισραηλινά drones έριξαν φυλλάδια στη Γάζα καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν «αμέσως» προς τον Νότο

Ισραηλινά drones έριξαν φυλλάδια στη Γάζα καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν «αμέσως» προς τον Νότο

Νωρίτερα σήμερα, άνδρες στα τεμένη στη Λωρίδα της Γάζας καλούσαν τους κατοίκους να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός έριξε σήμερα φυλλάδια στη Γάζα με τα οποία ζητά από τους κατοίκους να φύγουν «αμέσως» προς τον Νότο, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ανταποκριτές του AFP.

«Εκκενώστε αμέσως τα σπίτια σας και πηγαίνετε νότια του Ουάντι Γάζα», αναφέρεται στα αραβικά στα φυλλάδια που ρίxθηκαν από drones

Σε χάρτη που περιλαμβάνεται στα φυλλάδια υπάρχει βέλος που δείχνει προς τον Νότο, κάτω από μια γραμμή που έχει χαραχθεί στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας.

Νωρίτερα σήμερα ωστόσο, άνδρες στα τεμένη στη Λωρίδα της Γάζας καλούσαν τους κατοίκους να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Μαχητές της Χαμάς σκότωσαν πάνω από 1.300 Ισραηλινούς κατά τις επιθέσεις του περασμένου Σαββάτου. Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, που έγιναν σε αντίποινα, έχουν προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 1.400 ανθρώπων στη Γάζα μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις εκεί Αρχές.

«Πολίτες της Πόλης της Γάζας, απομακρυνθείτε νότια για τη δική σας ασφάλεια και για την ασφάλεια των οικογενειών σας. Απομακρυνθείτε από τους τρομοκράτες της Χαμάς που σας χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες. Οι τρομοκράτες της Χαμάς κρύβονται στην Πόλη της Γάζας μέσα σε σήραγγες κάτω από σπίτια και μέσα σε κτίρια που κατοικούνται από αθώους πολίτες της Γάζας»: Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι Ισραηλινοί καλώντας περίπου 1 εκατ. Παλαιστίνίους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.  

«Το να δίδεται εντολή για εκκένωση σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στη Γάζα όταν δεν υπάρχει ασφαλές μέρος να πάνε, δεν είναι μια αποτελεσματική προειδοποίηση. Οι δρόμοι έχουν γίνει μπάζα, τα καύσιμα είναι σπάνια και το βασικό νοσοκομείο βρίσκεται στη ζώνη εκκένωσης», δήλωσε ο Κλάιβ Μπόλντουιν, υψηλόβαθμος νομικός σύμβουλος στο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW). «Η εντολή αυτή δεν αλλάζει την υποχρέωση του Ισραήλ να μη βάζει ποτέ στο στόχαστρο αμάχους», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT