Συνομιλίες Γερμανίας, ΟΗΕ, Αιγύπτου για την ασφάλεια των κατοίκων στη Γάζα

Συνομιλίες Γερμανίας, ΟΗΕ, Αιγύπτου για την ασφάλεια των κατοίκων στη Γάζα

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Εθνη προκειμένου να δημιουργηθούν ασφαλείς χώροι για τους αμάχους της Γάζας

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, δήλωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Αίγυπτο και με τα Ηνωμένα Εθνη για τη δημιουργία ασφαλών χώρων για τους αμάχους της Γάζας τους οποίους ο ισραηλινός στρατός κάλεσε να μετακινηθούν νότια ενόψει μιας αναμενόμενης χερσαίας επίθεσης.

Μιλώντας από την πόλη του νότιου Ισραήλ Νετιβότ έπειτα από συνομιλίες που είχε εκεί με τον Ισραηλινό ομόλογό της, Ελι Κοέν, η Μπέρμποκ είπε πως «η χωρητικότητα στη νότια Γάζα είναι ήδη υπερφορτωμένη… Είμαστε σε συνομιλίες με τον ΟΗΕ, την Αίγυπτο και άλλους παράγοντες για αυτό».

Η Μπέρμποκ είπε, επίσης, πως βρίσκεται στο Ισραήλ για να μιλήσει με μέλη των οικογενειών Γερμανών ομήρων προκειμένου να διασφαλίσει την απελευθέρωσή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT