Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη» η ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Γάζας

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη» η ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Γάζας

«Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι ο παλαιστινιακός πληθυσμός που ζει στα βόρεια της Γάζας πρέπει να αποσυρθεί στα νότια εντός 24 ωρών δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτή», σημειώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι ο παλαιστινιακός πληθυσμός που ζει στα βόρεια της Γάζας πρέπει να αποσυρθεί στα νότια εντός 24 ωρών δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτή», σημειώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, «ο εξαναγκασμός των δυόμισι εκατομμυρίων ανθρώπων της Γάζας, οι οποίοι έχουν υποστεί αδιάκριτους βομβαρδισμούς για μέρες και στερούνται ηλεκτρισμού, νερού και τροφής, να μεταναστεύσουν σε μια εξαιρετικά περιορισμένη περιοχή, αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

«Αναμένουμε από το Ισραήλ να πάρει αμέσως πίσω αυτό το σοβαρό λάθος και να τερματίσει αμέσως τις βάναυσες ενέργειές του εναντίον του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT