Haaretz: Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις στο Ισραήλ

Haaretz: Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις στο Ισραήλ

Κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηλιβανέζικη ισλαμιστική οργάνωση της Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις σε θέσεις του ισραηλινού στρατού. Σύμφωνα με ανακοίνωση που επικαλείται η Haaretz, μαχητές της οργάνωσης επιτέθηκαν σε τέσσερις ισραηλινές θέσεις και επιβεβαίωσαν ένα χτύπημα.

Ομάδα του CNN που βρίσκεται στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου ανέφερε εκρήξεις το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή. Παράλληλα, επιβεβαιώνει την ύπαρξη πυροβολισμών από την κατεύθυνση της ισραηλινής συνοριακής πόλης Μετούλα και είδε καπνό από δύο σημεία στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων. Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι η περιοχή κοντά στη Μετούλα έχει κηρυχθεί ως «κλειστή στρατιωτική ζώνη».

Υπήρξε «ανταλλαγή πυρών μεταξύ της αντίστασης και του ισραηλινού εχθρού», στη συνοριακή περιοχή με το Ισραήλ μεταξύ των πόλεων Aλμα αλ Σαάμπ και Νταχίρα, ανέφερε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου (NNA). 

Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του νωρίτερα ανέφερε ότι «ανέλαβε δράση» ως απάντηση σε έκρηξη που σημειώθηκε σε φράχτη ασφαλείας κοντά στην κοινότητα Χανίτα στα σύνορα. Το ισραηλινό πυροβολικό έπληξε θέσεις στον νότιο Λίβανο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT