Ισραηλινός κροίσος παραιτήθηκε από το Χάρβαρντ για τη «χλιαρή αποδοκιμασία» της Χαμάς

Ισραηλινός κροίσος παραιτήθηκε από το Χάρβαρντ για τη «χλιαρή αποδοκιμασία» της Χαμάς

Ο δισεκατομμυριούχος Αιντάν Οφερ και η σύζυγός του παραιτήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο σχολής του Χάρβαρντ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που οι επικεφαλής του ιδρύματος αντέδρασαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης

Ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Αιντάν Οφερ και η σύζυγός του παραιτήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο σχολής του Χάρβαρντ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο οι επικεφαλής του ιδρύματος αντέδρασαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

«Δυστυχώς, η πίστη μας στην ηγεσία του Πανεπιστημίου έχει διαρραγεί και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το Χάρβαρντ και τις σχολές του», ανέφερε το ζευγάρι σε δήλωσή του στο CNN.

Ο Οφερ με περιουσία που αποτιμάται σε σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, είναι στους 100 πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως. Είναι γιος του άλλοτε πλουσιότερου ανθρώπου στο Ισραήλ, εφοπλιστή Σαμι Οφερ, ο οποίος πέθανε το 2011. Κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της Israel Corp., ενός ομίλου ενέργειας, ναυτιλίας και χημικών. Είναι επίσης μέτοχος στην Kenon Holdings, μια εταιρεία χαρτοφυλακίου εισηγμένη στη Νέα Υόρκη.

Η απόφαση των Οφερ να αποχωρήσουν από το εκτελεστικό συμβούλιο του Kennedy School of Government έρχεται να προστεθεί στη διαμάχη που εξελίσσεται μετά τη δημοσίευση μιας δήλωσης κατά του Ισραήλ από έναν συνασπισμό φοιτητικών ομάδων.

Η επιστολή αυτή κατηγόρησε αποκλειστικά το Ισραήλ για τις φονικές επιθέσεις της Χαμάς, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Η επιστολή δεν ήταν όμως ο κύριος λόγος για τον οποίο οι Οφερ αποφάσισαν να παραιτηθούν και να επικρίνουν τη διοίκηση του Χάρβαρντ, δήλωσε στο CNN άτομο με γνώση του θέματος. 

Στο διοικητικό συμβούλιο της Σχολής Κένεντι προεδρεύει ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Ρούμπενσταϊν και περιλαμβάνει επιχειρηματίες και ανθρώπους επιρροής που συμβουλεύουν τον πρύτανη.

Το Χάρβαρντ δεν σχολίασε την παραίτηση. Αντ′ αυτού, παρέπεμψε σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωση που κυκλοφόρησε το βράδυ της Πέμπτης από την πρόεδρο του Χάρβαρντ Κλοντίν Γκέι.

«Μας ρωτούν για τη στάση μας. Επιτρέψτε μου λοιπόν να είμαι σαφής. Το Πανεπιστήμιό μας απορρίπτει την τρομοκρατία – αυτό περιλαμβάνει τις βάρβαρες φρικαλεότητες που διαπράττει η Χαμάς», δήλωσε η Γκέι. «Το Πανεπιστήμιό μας απορρίπτει το μίσος – το μίσος κατά των Εβραίων, το μίσος κατά των μουσουλμάνων, το μίσος κατά οποιασδήποτε ομάδας ανθρώπων με βάση την πίστη τους, την εθνική τους καταγωγή ή οποιαδήποτε πτυχή της ταυτότητάς τους».

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT